keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ma + ti

Maanantain RINNAN aksoissa väännettiin takaaleikkauksia.


Arvatenkin koira oli putkessa aina kun ei olisi pitänyt... Sitä oli hirveän raskasta kääntää ennen putkea, mutta jokusen kerran onnistuin siinäkin.

Lähdöt tehtiin lennosta, mikä varmasti nostattaa Rinnaa entisestään. Se tarvii enempi selkeyttä. Erikseen treenattiin lähtöjä.

---

Maanataina alkoi myöskin SARAN ATD:n EVL-koirakoiden kurssi. Alkuun tehtiin paikallaanolot, istuminen ja makuu. Kumpikin oli ok. Makuussa koira jäi vinoon ja sen asennon koira piti koko ajan.

Sitten kaukot, joista ei moitteita :) Zetassa Sara on oppinut ennakoimaan. Se hypähtää liikkurin käskystä tai ilmankin käskyä merkkien välissä. Tehtiin siis pelkkää seuraamista zetassa ja seuraamista pidempänäkin kaaviona. Oli todella hyvää. Zetan asennot oli hyvät.

---

Tiistaina oli RINNAN eskaritreenit. 


A-rataa olisi voinut tehdä peilukuvanakin, mutta ei päästy yhteen suuntaankaan kutosta pidemmälle :p Kolmosen pakkovalssissa mun rintamasuunta oli helposti kohden viereistä hyppyä ja sinnehän se koirakin meni. Kun sain rintamasuunnan oikein, niin koirakin meni oikein. Vitoshypyn koira oikoi menemällä putkeen ihan jatkuvasti ja vieläpä väärään päähän putkea. No, mutta Villekään ei Rinnan kanssa oonnistunut tässä :p

B-radalla ohjasin alun neloselle asti kuvassa putken vasemmalta puolen. Jarruttelu putkella ei auttanut vaan koira siltikin kaarratti väärän hypyn kautta. Parempi oli ohjata nelosen alapuolelta ja kääntää koiraa vitosella poispäinkäännöllä. Poispäinkääntö onnistui, mutta aika räpellyshän se oli. Jos koiran voisi jättää lähtöön odottamaan kutsua, niin olisi voinut ohjata putken oikealta puolen ja ohjauskuviot olisi helpommat. Ysin jälkeen koira valahti putkeen kerta toisensa jälkeen. Sain lopulta käännetyä koiraa jaakottamalla. Se onnistui, kun keskityin vain ohjaamaan enkä käyttänyt suullisia käskyjä lainkaan. Mun käskytykset on myöhässä ja turha "tässättely" häiritsee koiraa.

Omatoimitreeninä:
  • Keppejä. Avoinkulma on vaikea eikä koira malttaisi pujotella ihan loppuun asti. Umpikulma oli helpompi.
  • Puomia. Ok.
  • Keinua. Ekalla pysähtyminen valahti maahan asti. Sen jälkeen sujui sekin. 
  • Pöytää. Ekalla tässäkin koira valui maahan. Toistolla onnistui. 
  • Putkea. Pimeet putkikulmat on vielä vaikeita. Koiralla on vähän toispuoleista osaamista näissä.
Jatkossa virheenkin jälkeen pitäisi jatkaa vaan ohjausta. Lisäksi kannattaa miettiä milloin ja mistä palkkaa.

Pyöräiltiin, tihkua satoi mennen tullen. Rinna juoksi vähän vaisusti, palatessa se juoksi jo paremmin. Syytän huonompaa säätä mennessä :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti