torstai 3. lokakuuta 2013

To

Pyöräiltiin SARAN kanssa aksatreeneihin. Oli mun suunnitteluvuoro ja näitä tehtiin:


A-radalla oli monta viilattavaa kohtaa. Alun otin kakkosella pakkovalssaten ja takaakiertoon kolmoselle koiran lähdettäen. Olisi voinut myös juosta kolmoselle pakkovalssiin. Putkeen ohjasin päällejuosten kolmosella ja sylkkärillä kääntäen. Tässä olisi voinut tehdä persjätönkin. Vitosella Sara hyppäsi tapansa mukaan pitkäksi. Oli sujuvampaa, kun kierrätti koiran hypyn alemman siivekkeen kautta. Seiskalla ohjasin koiraa ensin sylkkärillä, mutten saanut käännettyä koiraa hyvin siten. Persjättö ennen hyppyä ja jaakotus hypyllä oli parempi yhdistelmä. Ehdin hyvin. Samoin ehdin hyvin ohjaamaan koiraa ysille takaakiertoon. Kymppiä varten jarrut putkilla saisi Saralla olla paremmat.

B-rata oli tarkoitettua vaikeampi, kun kentällä ei ollutkaan A:ta ja laitettiin A:n sijasta radalle puomi. Sai vähän ohjaaja juosta lisää :p Onnistuttiin kerran nollana! Kolmoselle hallitusti ja neloselle poispäinkäännöllä. Pituudella ohjaava käsi ojennettua seiskan taakse pakkovalssiin ja siitä jaakottamalla putkeen. Eteenmenokäskyllä Saran sai juuri ja juuri irtoamaan ysille. Se oli vaikeaa, kun olin itse puomin toisellapuolen. Kahdellatoista valssaamalla puomin ylösmenon ohitse putkeen ja poispäinkäännöllä neljätoista.

---

Aiemmin RINNA treenasi janoja niityllä. Jäljen nostot oli oikeaan noin 50, 50, 20 ja 10 metristä. Rinna eteni janalla liinan kiristymisestä huolimatta. Se siksakkasi vain sallitun verran. Hieman se koitti oikoa jäljelle, mutten antanut. Ekalla ja vikalla koira lähti takajäljelle. Sain sen käännettyä näppärästi ympäri. Nämä lienee mun liinan käytöstä johtuvia ongelmia. 

Esinemotivaatiota nostatin viemällä hanskan koiran nähden ja hetsaamalla koiraa leluun ennen lähetystä. Koira lähti normaaliin tapaan raivokkaasti, mutta myös palautus oli nyt raivokasta tuloa. Koira sai lelunsa vauhdista. Muuten Rinna on nostellut kotona erilaisia esineitä ja treenannut luovutuksia. Keppimotivaatiotakin on taas nosteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti