sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tokoo

RINNALLA alkoi ATD:n Tiltu Antikaisen tokoryhmä. Tiltua on nyt kerran kuussa. Pyöräiltiin paikalle. Tällä kertaa aiheena oli kaukot. Rinnan tekniikassa on vielä tekemistä, mutta on koiran mielentilassakin. Rin tekee säpäkät vaihdot, jolloin sen tasapaino ikäänkuin heiluu. Vaihtojen välillä koiran pitää antaa rentoutua siitä jännittyneestä tilasta. Tämän voi tehdä ihan vain kävelemällä koirasta poispäin. Lisäksi koiran pitää oppia kuuntelemaan käskyjä. Häiriökäskyjä annettaessa koira saattaa vaan vaihtaa johonkin asentoon kuuntelematta kunnolla. Muistettavaksi vielä alun maahanmeno, jossa Rinnalla jää herkästi oikea kyynärä hieman ilmaan. Tähän avuksi palkan ja oman liikkumisen suunta. Muistiin vielä katseen merkitys vauhdoissa sekä selän kääntäminen väärästä vauhdosta. 

---

Päivemmällä tokoiltiin ohimennessä lähikentällä. SARA teki luoksetulon pysäytyksiä kierron kautta ja pysäytyksen jälkeen kaukoja. Kaukot oli ok, pysäytyksiin annoin vartaloavut terästääkseni niitä. Seuraamisessa keskityin koiran paikkaan. Huomautukset tuli tiiviydestä ja edistämisestä. Lisäsin joukkoon jääviä kaikissa temmoissa. Seisomiset voisi olla terävämpiä juoksussa.

RINNA sai tehdä seuraamista tarjonnan kautta. Hyviin se tarjosikin. Tein aina äkkikäännöksen kontaktin tiputtua. Näitä voisi tehdä enempikin. Tehtiin myös kaikkia jääviä. Asennot ei nyt sekoittuneet ja seisominenkin on muistelun myötä parantunut. Luoksetulon pysäytyksiä kokeilin kiertojen kautta. Yhtä huonoja ne on kuin ennen tokotaukoakin. Kaukotkin katsastettiin eikä koira niitä silloinkaan osannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti