torstai 24. lokakuuta 2013

Mato

Maanantaina RINNAN aksoissa mietitytti miten saisin itseni ottamaan vakavammin agilityn Rinnan kanssa. Ohjauksessa mun tarviis olla enempi tosissaan eikä vaan naureskella koiralle. Aksoissa oli teemana kisatreenit ja kamalastihan se meni :p

Sitten siirtymä SARAN tokoihin ATD:n hallille. Paikallaanolot tehtin ensiksi. Ne oli ok. Istumisessa jätin koiran tassut levälleen ja se korjasi asentonsa paremmaksi heti alussa. 

Kaksi ruutua oli tehty kutsuvasti vastakkain. Lähetin koiraa kumpaankin niihin. Merkki oli ei-suoritettavan ruudun vieressä. Ekana Sara lähtikin merkin sijasta vieressä olevaan ruutuun. Otettiin uusiksi ja nyt koira meni merkille. Ohjeistin koiraa menemään kauempaan ruutuun ja koira ynähti sinne lähtiessään. Varmaan se oli menossa lähempään ruutuun. Ruudussa Sara pysähtyi itsenäisesti liian eteen. Otettiin lähempänä paikanhakua ja siitä koira suoriutui.

Sitten tehtiin häiriöitä perusasennossa ja seuraamisessa. Perusasennossa Sara ei reagoinut mihinkään, ei käskyihin, ei lentäviin leluihin eikä tarjottuun makkaraan. Seuraamisessa sen sijaan koira reagoi alkuun maahankäskyihin ja vapautussanat yhdessä lentävän lelun kanssa oli alkuun myöskin vaikeita. Sitten koria kovetti itsensä eikä reagoinut enää häiriöihin. Se työskenteli niin kovasti niitä vastaan, että edisti ja painoi entistä enemmän seuraamisessa :p

Hyppynouto tehtin ensin painavalla, kolisevalla metallilla. Hyvin meni. Sitten tehtiin vielä puukapulan kanssa vinot heitot. Sara osasi ne hyvin.

---

Tiistai oli maanantain toisto, Saralle tokoa ja Rinnalle aksaa. Tokoiltiin Päivin kanssa lähikentällä. SARA teki ensin ruutua alustalla ja sitten ilman alustaa läheltä tarjoamalla. Hyvin upposi. Merkkiä tehtiin pariin kertaan vauhtina. Sitten zeta, se oli ok. Sen jälkeen työstettiin seuraamista. Pohdittiin Saran ääntelyä. Se on vähentyneet siitä mitä ne alun perin on ollut, mutta haluaisin koiran kuitenkin olevan aivan hiljaa. Pelkkä huomautus ei riitä, pitää torua. Koira paransi heti suoritustaan.

Toisella kierroksella tehtiin luoksetuloa. Tehtiin liikkeenä. Stoppi oli huono ja perusasento vino. Tehtiin sitten osissa stopista, maahanmenosta ja perusasennosta palkaten. Sitten vielä pari läpijuoksutusta. Loppuun vielä kaukot. Oli hyvät.

Illemmalla pyöräiltiin RINNAN eskaritreenehin. Tällä kertaa kouluttamassa oli Nina Manner. Ninan kanssa katsastettiin keppirataa:


Rinnan kepitystyyli on kuulemma hyvä, pää on nyt tarpeeksi alhaalla. Koira on alkanut kestämään huonommin häiriöitä kepeillä. Se ei kestä mun taakse jättäytymistä vaan jättää kepit kesken. Sen lisäksi vedätyksiäkään se ei kestä vaan niissäkin se jättää kepit kesken.

Kolmoskeppejä ohjasin kummaltakin puolelta. Yläpuolelta ohjaten keppien lopussa tein päällejuoksun. Siinä mulla jäi herkästi tukematta koiraa vastakkaisella kädellä. Keppien alapuolelta valssilla keppien lopussa ohjaten oli helpompi. Silloin sain myös koiran varmemmin oikeaan päähän putkea. Vitoskepeille kokeilin erilaisia ohjauksia. Vaikeinta oli takaaleikata. Silloin helposti tein takaaleikkauksen todella tiukasti enkä osannut pitää omaa vauhtia tarpeeksi tasaisena. Nämä korjattuani sujui. Helpoin oli tehdä persjättö putken jälkeen ja ohjata kepeille koiraa vasemmalla kädellä. Ohjasin kepeille myös pakkovalssaten. Se oli ok. Suora 8.-10. oli vaikeaa, sillä putki syötti koiran suoraan kepeille ja Rinna on tykkää kepeistä.

Kontaktirataa tehtiin itsenäisesti:


Paljastui taas miten huonosti luen rataa koiran silmin :p Kolmosputken jälkeen koira haki katseellaan minua. Jos en ollut juossut tarpeeksi eteen, niin koira tuli A:n ohitse. Kasihyppyä oli Rinnalla vaikea hypätä. Katsottiin sitä erikseen Ninan kanssa ja koira vaan kiertää siivekettä niin tiiviisti, että hyppääminen vaikeutuu. Tähän avuksi siivekettä vasten oleva rima, jolloin koiran pitää tulla eri kulmasta hyppyyn, tai sitten jarrutus ennen hyppyä, jotta koira saa koottua itsensä paremmin. Tämän voi tehdä niistolla (rima edelleen mukana) tai sitten esim. namialustan avulla, jolloin rata jatkuu koiran syötyä namit. Kontaktit oli toimivat.

Lähdöt tehtiin lentävinä. Edelleen erikseen treenattiin jälleen lähtöjä. 

---

Torstaina tokoiltiin jälleen lähikentällä Päivin kanssa. SARA teki ekalla kierroksellaan ensin luoksetuloa. Vauhdikkuudesta johtuen stopit venyi. Tehtiin vielä myös sivulletuloa. Ruudussa oli valmiiksi kosketusalusta. Palkkailin myös merkistä. 

Toisella kierroksella tehtiin seuraamista, edelleen toruen äänistä. Ääntelyn suhteen olikin hyvää, mutta koira edisti. Sitä työstettiiin palkkaamalla takaa. Sitten kaukot. Oli hyvät läheltä ja kaukaa. Jäävät vielä. Ne oli kaikki ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti