keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Maastoja

Vietettiin aamua Inkan kanssa Kaitalammella. Inka taapersi RINNALLE noin 450 metriä pitkän jäljen viidellä kepillä. Pyysin paljon kulmia, niitä sain ja Rinna joutui tekemään töitä pysyäkseen jäljellä. Kulmia oli välillä todella tiheästi, lähellä keppejäkin. Jälki vanheni pari tuntia ennen ajoa. 

Janaa oli pitkästi. Jouduin lähettämään koiran kertaalleen uudestaan ennen kuin koira saavutti jäljen. Rinnaksi ihan hyvä jana. Alussa koira ei ollut kiinnittynyt vielä kunnolla jälkeen ja se oikaisi jotkut kulmat. Terävässsä kulmassa koiralla oli vaikeuksia ja se lähti jälkeä taaksepäin. Käänsin koiran ympäri ja pidin liinan lyhyenä. Siten kulmasta selvittiin. Kaikki kepit löytyi hyvällä motivaatiolla :)

Jäljen vanhetessa juoksutettiin koiria viestillä. Sätkä juoksi ensin ja olin jo valmiina B-pisteellä 100 metrin päässä A:sta. Ennen Rinnan juoksutusta kuljin vielä toiset 100 metriä kauemmas. Eli Rinna joutui juoksemaan pelkkää jälkeä, jossa ekassa puolikkaassa toinen koira oli juossut edestakaisin. Rinnaa juoksutettiin A-C-A-C-A-C-A. Ekassa A-C-juoksussa koira juoksenteli lähelle, muttei huomannut minua. Se ei kuitenkaan luovuttanut ja palannut A:lle vaan haki aikansa ja sitten löysi perille. Toisella A-C-juoksulla koira ei meinannut lähteä Inkalta. Ääniavulla se lähti. Seuraavalla lähetyksellä se juoksi hyvin A:lta C:lle. C:ltä A:lle ei ollut missään vaiheessa ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti