keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Aamulla

Aamulla treenailtiin lähikentällä. Satoi vettä ja kenttäkin lainehti. SARA teki kokeenomaisesti seuraamisen, liikkeestä istumisen, ruudun, luoksetulon, tunnarin ja kaukot. Koirassa oli liikaa virtaa. Koitin sen virettä saada alemmas namittamalla, mutta olisi varmaan pitäny antaa purkaa itseään ennemminkin leluun. Koira äänteli liikkeissä, mutta nyt myös liikkeiden välilläkin. Ennen se on ollut näissä hiljempaa. Ääntä tuli seuruussa ekassa liikkeellelähdössä sekä juoksuun lähdössä ja täyskäännöksessä paikoillaan. Näistä toruin koiraa. Nämä onkin ne vaikeimmat, muuten koira olikin hijaa seuruussa. Hieman koira tuntui taaskin myös edistävän. Istuminen oli hyvä, samoin ruutu. Luoksetulossa koira äännähti jätössä. Torut siitäkin. Pysäytykset oli saramaiset, en odottanutkaan parannustreenin vielä kantavan kokonaiseen liikkeeseen. Tunnarikin oli hyvä. Laitoin oman kapulan syrjempään, muttei Saraa huijattu! Kaukoissakin koira äännähti jätössä. Siitä taas torut. Vaihdot koira teki paikoillaan. Matkaa olikin vain viitisen metriä. I-s-vaihto ei vieläkään toimi kuin läheltä. Tein palkkaamisen jälkeen vielä seuruuta ja nyt koira oli sopivammassa vireessä.

RINNA teki kokeenomaisena settinä zetan, luoksetulon, tunnarin ja kaukot. Zetassa tehtiin maahanmeno sekä ekalla että vikalla suoralla. Keskimmäisellä oli seisominen. Istumista koira ei osaa vielä niin hyvin, että ottaisin sitä vielä liikkeeseen. Koira teki oikeat asennot, mutta maahan koira olisi voinut mennä nopeamminkin ja seisomisissa se taas pompsahti. Luoksetulo tehtiin avona. Pysäytys oli ihan ok, koira kyllä osaa sen paremminkin. Tunnarissa laitoin tässäkin oikean kapulan syrjempään. Rinna haisteli muita ja aikan pian kuintekin huomasi syrjemmässä olevan kapulan. Tuonti ja luovutusasento oli hyvät. Kaukoissa tehtiin avon vaihdot n. 10 metristä. Hyvin meni. 

Setin jälkeen tein Rinnalle korjaavaa treeniä. Ajattelin seuruun hitaiden maahanmenojen johtuvan märästä maasta. Niimpä Rinna pääsi tekemään asentojen erottelua rapakkoon. Muut meni hyvin, mutta jouduin karjumaan koiran maahan parilla ekalla kerralla. Sen jälkeen se meni sutjakkaasti maahan rapakossakin. Kokeilin seuraamisessa ja siinä maahanmeno oli edelleen hitaampi... Luoksetulon pysäytykseen kokeilin eri käsimerkkejä ja suullista käskyä. Kaikki toimi yhtä hyvin. Tunnarissa laitoin oikean kapulan viiden metrin päähän muista. Ihan selvästi hain ikävyyksiä tällä, mutta halusin nähdä mitä tapahtuu. Rinna haisteli tosi hartaasti vääriä kapuloita ja kävi kauempaakin etsimässä, muttei löytänyt oikeaa. Sitten se alkoi napsimaan vääriä. Kielsin sitä ja kielloista huolimatta se jatkoi töitä hyvin. Lopulta kävin siirtämässä oikeaa lähemmäs ja Rinnakin sen sitten löysi. Saas nähdä onko tällä jotain seuraamuksia seuraavissa tunnareissa. Lopuksi Rin teki eteenmenoa lelulle. Ensin kentän puolesta välistä, sitten koko kentän poikki. Koira juoksi nyt suoraan lelulle, vaikka matkalla oli tunnarikapulaa ja merkkiä häiriönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti