maanantai 29. lokakuuta 2012

Maa-nan-tai

RINNAN agitreeneissä oli teemana leijeröinti:
Leijeröinnit tehtiin puomin yli putkiin ja 7.-8. esteillä hyppyesteen takaa. Rinnan kanssa leijeröiminen on ihan helppoa. Kepeillä oli alkuun verkot alussa. Se ei riittänyt vaan verkkoja piti lisätä. Koira ei vaan malta pujotella joka välissä. Rinnalta onnistuu hyvin pujottelu loppuun asti, vaikka jäisinkin taakse. Puomilla Rin pysähtyi joko liian ylös tai sitten vinoon. Tätä työstettiin vielä ratatreenin jälkeen ja saatiin este sujumaan niinkuuin haluankin.

Lisäksi tehtiin takaakieroja hyppy-mutkaputki-hyppy -sarjalla. Turha on Rinnan kanssa juosta toiselle esteelle. En ehdi ja koira hyppää esteen suoraan. On parempi ottaa koira vastaan putkesta ja ohjeistaa sitää takaakiertoon. Rinna kun irtoaa.

Osa loppulämpästä tehtiin esteiden välissä juosten. Rinna ei saanut suorittaa yhtään estettä ilman lupia. Alkuun sain sitä kieltääkin, sitten koira toimi oikein. Näitä pitäisi tehdä useammin!

---

HAU:n tokoissa Rinna oli paikallaanoloissa. Ensin istuminen 2 min, sitten makuu 3 min. Kummassakin jäin näkyville, jotta ehtisin puuttua, jos koira liikahtaa. Koira ei liikkunut kummassakaan. Taisi makuun lonkkautumiset olla jumeista peräisin.

SARAN kanssa tehtiin luoksetulon maahanpysäytystä. Annoin nyt kokovartaloavut pysäytyksiin ja vieläkin näyttää hyvältä. Seuraamisessa käytin häätöä ääntelystä. Edelleenkin toimii. Perusasentojen korjaaminen pienesti pielessä olevista toimii sekin paremmin. Sara on oppinut. Myös kapulan kanssa suoraan luovutusasentoon tuloissa oli parempi onnistumisprosentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti