tiistai 9. lokakuuta 2012

Maanantain treenit

RINNA aksassa oli teemana pimeät putkikulmat.


Rinna osaa putkeen menot joka suunnasta eikä koiralla ole ongelmia löytää niihin vaikeammistakaan kulmista :p Kepeillä oli tällä kertaa verkot alussa ja lopussa. Alkuun kepit sujuikin hyvin. Loppua kohden kierrokset nousi liikaa ja koira alkoi oikomaan keppivälejä. Ei vaan vielä toimi. A:lla oli länget auttamassa siistimpään ylösmenoon. Sopiva etäisyys on 3,5 jalkaa.

---

Sitten oli HAU:n tokovuoro. Kimppatokoilun jälkeen jäin vielä itsekseni treenaamaan koiriani. SARA oli ryhmäpaikallaanoloissa. Istuminen meni hyvin. Makuussa koira oli joitain kertoja käännellyt lonkkaa, mutta palatessa koiran luo se oli suorassa. 

RINNA teki seuraamista ja luoksetulon maahanmenoa muiden valvovien silmien alla. Seuruussa ensin palkkasin koiraa äänettömistä lähdöistä. Sitten keskityttiin seuruupaikkaan. Juokseminen on edelleen huonointa. Ärsyttää, kun en itse hahmota koiran sijainti ellei se ole ihan pielessä... Luoksetulon maahanmenoja tehtiin juoksuttamalla koiraa Inkan ja minun väliä. Autoin ja käskin koiraa maahan sen ollessa ihan lähellä. Maahan se meni, muttei vieläkään sillä tekniikalla kuin haluaisin sen menevän. Ilman namilla maahanvetoa se itseasiassa tekee paremmat maahanmenot. Jatketaan edelleen kuitenkin tällä ja pohditaan lisää sitten.

Muiden mentyä SARA teki seuraamista. Keskityin ääntelymättömyyteen. Alkuun puhuttelin koiraa pariin kertaan ääntelystä ja loppua kohden koira oli hiljaa. Ymmärtääkö se? En tiedä. Sitten Sara teki luoksetulon maahanmenoa siivekkeen kierron kanssa. Sara syöksyi hienosti maahan joka kerta. Sillä on ihan eri tyyli kuin Rinnalla näissä. Ruudussa koira teki oikean paikan hakua. Hyvin meni, kun koira keskittyi ruutuun eikä palloon. Tehtiin vielä hyppynoutoa todella vinoista kulmista. Pari kertaa Sara oli tuhma ja meinasi mennä suoraan kapulalle! Paluuhypyt jäi joitain kertoja tekemättä, mutta koira selkeästi välillä ymmärtää hypätäkin. Välillä se tuli niin huonosta kulmasta hypylle, että teki hypyn väärään suuntaan. Hyppy kun hyppy... 

RINNAKIN teki vielä ruudussa paikan hakua. Nyt se ei tarjonnut merkkejä, mutta meni oikealle paikalle taas pyörähtämällä ensin liian edessä. Sain sen menemään kerrasta perälle, kun heitin palloa sen juostessa ruutuun. Lisää treeniä. Hyppynoudossa Rin osasi nyt tulla hieman vinoista kulmista paluuhypynkin ilman apuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti