sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ponnistus

Jounin treeneissä oli teemana ponnistuskohdan merkkaaminen. RINNA oli harjoituskappaleena. Käytettiin vain kahta hyppyä, joita hypättiin suoraan ja jälkimmäisellä merkattiin ponnistuskohtaa, jotta koira osaisi koota itsensä lyhyeen kääntyvään hyppyyn. Ensin ponnistuskohta merkattiin heittämällä lelua siihen kohtaan, sitten vain kädellä näyttämällä. Oli hemmetin vaikeaa!

Rinna lähtöasennot on huonontuneet. Pitää jatkossa kiinnittää niihin enempi huomiota.

Koulutuksen jälkeen otin Rinnan kanssa vielä keppejä ja puomia. Keppien jälkeen laitoin hypyn. Rinna nostaa keppien lopussa herkästi päätään odottaessaan lentävää lelua. Lisäämällä hypyn sain sen pois. Otettiin umpi- ja avokulmia. Umpikulmat koira kutakuinkin osaa hakea, muttai aina vaan malta vaan saattaa juosta mihin tahansa väliin. Avokulmissa koira hakee hyvin ekaan väliin, mutta ei vaan taivu toiseen väliin. Alun kaahailun jälkeen Rinna malttoi pujotella joka välin. Puomin suorituksessa ei ollut nyt ongelmaa. Rinna tarjoili hanakasti 2on2offia. Tehtiin myös niinkin, että ohjasin koiran puomille ja käännyin 90-asteen kulmassa juokseman toiseen suuntaa. Rinna hoiti homman.

SARA pääsi tekemään vaan seuraamista. Kerran häädin koiran ääntelyn takia pois. Muuten se oli hiljaa eikä edistänytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti