sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Piirin tokot

Kennelpiirin tokot siirtyi talviaikaan ja treenaamaan ADT:n halliin. Vapaavuorolla oli nyt toinenkin aussieihminen. Koirat teki aika samaa settiä, eli:


  • Hyppynoutoa vinoina. RINNA ei ole näitä vielä paljoa tehnyt, joten tehtiin vain vähän vinoja kulmia. Menohyppy ei ole ongelma, koira menee hypyn kautta eikä oio suoraan kapulalle. Paluuhyppyyn tarttee avut onnistumiseen. Tehtiin hyppyä myös avona. Ensin istuminen hypyn takana, onnistui. Sitten paluuhyppyä. Koira helposti törmää suoraan sivulletullessa, joten tätä treenattiin. Hyppynoudossa SARALLE laitoin kapulaa tosi vinosti. Kapula oli muutaman metrin päässä esteestä, samassa linjassa esteen kanssa tai jopa sen edessä. Oikea suunta onnistui hyvin. Vasemmassa koira ensin oikoi ilman palaahyppyä, mutta treenin myötä sekin alkoi sujumaan. Sama puoliero on ollut aiemminkin.
  • Seuraamisessa RINNA teki ensin äänettömiä lähtöjä. Sitten työstettiin seuruupaikkaa. Se on jo huomattavasti parempi! Otin nyt jo hieman pidempääkin suoraa ja paikka pysyi. Tehtiin myös käännöksiä vasempaan ja nekin onnistui nyt koiran paikan ollessa taempana. SARA ei äännähtänyt kertaakaan seuraamisen aikana. Pystyinkin nyt keskittymään toiseen ongelmaan eli edistämiseen. Sain hyvin taas koira paikkaa takaisin taakse, mutta ensi kerralla varmaan jälleen aloitetaan alusta. Mistä tämä edistämisongelma tulee?
  • Jääviä RINNA teki minun peruuttaessa. Ensin tehtiin normaalissa vauhdissa, sitten juoksussa. Juoksussa meni ensin yksi istuminen väärin, sitten se erotteli kaikki. Annoin avut seisomisiin, niihin kun saisi tulla terävyyttä lisää. SARA teki samaa. Sarallekin annoin avut seisomisiin. Kaikki meni oikein juoksussakin. Sitten tehtiin samoja seuruusta. Tällä kertaa maahanmeno ei vaan toiminut uudella tekniikalla ilman apuja.
  • Ruudussa tehtiin paikanhakua. RINNA tarjoili merkkejä ja vaan hössötti. Lisää treeniä vaan. SARA oli pätevänä.
  • Kaukoista RINNAN kanssa tehtiin vain maasta istumaan nousuja eri ajoituksilla ja eri matkoilla. Saatoin käskeä koira heti istumaan, kun olin kääntynyt. Tai sitten odottelin tovin ennen käskyä. Kaikki onnistui. SARAN kanssa tehtiin ensin s-m- ja s-i-vaihtoja peruuttelun lomassa. Sitten tehtiin kaikkia vaihtoja läheltä. Uudet vaihdot ei vaan toimi vielä kaukaa.
  • SARA teki luoketulon maahanpysäytykstä siivekkeen kierron kautta. Näitä tehdään edelleen alkukaavalla eli käsken koiraa maahan metriä ennen ja annan siihen avut.
  • RINNA teki paikallaanolot toisen aussien kanssa. Istumisessa menin verhon taakse piiloon. Sieltä kielsin kaikki ylimääräiset vilkuilut ja kehuin, kun koira oli hyvin. Lisäksi kävin pari kertaa välipalkkaamassa. Makuussa oli koko ajan piilossa. Kehasin vain koiraa välillä. Oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti