perjantai 26. lokakuuta 2012

Lumikausi korkattu

Yöllä oli satanut lunta! Treenattiin Päivin kanssa lähikentällä lumipeitteellä. SARA teki kokeenomaisesti liikkeitä, edelleen muuta ei korjattu kuin ääntelyä. Ensin ohjattu nouto. Sara äänteli kapuloita viedessä ja komensin koiraa siitä. Se meni sitten hitaasti merkille ja vielä vinoon. Uudella käskyllä se korjasi suoraksi. Loppu osa oli ok. Ruutu seuraavaksi. Minun linjassa ruudun kohdalla oli merkkejä häiriönä. Saraa ei huijattu, vaan se juoksi suoraan ruutuun. Hyvin meni. Sitten seuraamista. Pelkkää suoraa ja liikkeellelähtöjä. Koira äänteli komentamisesta ja puhutteluista huolimatta, joten vein Saran pois kentältä. 

Tauon jälkeen tehtiin zetaa. Nyt oli seuraaminen ja asennot kunnossa. Sitten luoksetulo, jonka tein ilman pysäytyksiä. Ei siinä muuten mitään, mutta koira äännähti taas maahanmenossa ja jätössä. Otin vaan uusiksi kunnes koira oli hiljaa. Taisi onnistua kolmannella kerralla. Kaukoissa teetin sarjana i-m-i-m-i-m, joten se sujui. Lopuksi vielä tunnari. Sekin meni hyvin. Liikkeet oli siis sujuvat, mutta koira ääntelee :/ Seuruussa nykyään äännähdys pääsee jo liikkeellelähdettyä, koiran pari metriä seurattua. Ennen äännähdys tuli aina liikkeellelähdöissä. Sara äänteli myös liikkeiden väleissä. Ennenhän se ei äännellyt väleissä, joten ehkä sen on vaan pakko jossain vaiheessa päästää ääntä? Ehkä siis annan äännellä sen väleissä? Jos sen pää ei vaan kestä duuniin tekoa hiljaa?

Loppuun tehtiin luoksetulon maahanpysäytystä juoksuttaen koiraa mun ja Päivin väliä. Nyt maahanmenot oli kaikki huonoja. Jäätynyt maa oli varmaan Saralle huono alusta näihin. Tehtiin vielä seuraamistakin. Nyt häädin koiran pois äännähdyksestä. Tuntui toimivan ja loppua kohden koira oli hiljaa. Saas nähdä miten jatkossa sujuu.

RINNA teki ruutua ensin kosketusalustalla. Hyvin se juoksi sinne. Sitten tehtiiin siistimpiä pysäytyksiä. Lähetin koiraa kiertämään maalia ja koiran mennessä huusin pysähtymiskäskyn. Ensin heitin palloa jo ennen käskyä, sitten käskyn kanssa yhtä aikaa. Olipa kivoja pysätymisiä! Näitä lisää. Liitettiin pysäytykset ruutuun. Päivi seisoi puolivälissä ja heitti palloa palkaksi. Ruutuun menot ei olleet nyt niin vauhdikkaita kuin haluaisin niiden olevan. Näin ne menee aina kun joku muu on pallopalkkaamassa. Juoksin sitten Rinnan kanssa kilpaa ruutuun ja saatiiin hyvä vauhti ja pysäytyskin.

Sitten tehtiin seuraamista, kriteereinä äänettömyys ja edistämättömyys. Alkuun siis taas lähdöistä palkka. Sitten tehtiin pidempiäkin pätkiä ja pakka tuntui pysyvän hyvin käsissä. Päivi teki myös häiriöitä: käveli ihan lähellä ja laahusti jaloilla. Rimppaa ei haitannut lainkaan. Noudossa annoin toisen käskyn koira ollessa kapulalle. Ekalla ei toiminut vaan koira saalisti siltikin. Seuraavilla en heittänyt niin pitkälle ja käskytyskin toimi. Nostot oli siistejä. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin maalinkierroilla. Seisomiset toimii. Maahanmenoihin annoin nyt käskyn koiran ollessa lähellä ja sitten palkkasin tiputtamalla pallon koira eteen. Toimi paremmin kuin muut kokeilut. Näillä siis jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti