tiistai 2. lokakuuta 2012

Jälkeä + Ansua

Aamulenkillä puistossa RINNA teli jälkikeppi-ilmaisuja. Ripottelin keppejä nurtsille ja palkkasin koiran kaikesta huomiosta niitä kohden riehunnalla. Ensin koira vain haistoi keppejä, mutta loppua kohden se otti niitä suuhunsa ja toi mulle. Näitä voisi tehdä nyt kuurina ja katsoa miten tämä vaikuttaa keppien ilmaisuun jäljellä. Toivottavasti parantaa keppimotivaatiota.

---

Illalla oli Ansun tokokoulutus Ymmerstassa. SARAN kanssa otin seuraamista ja luoksetuloa. Seuraamista tehtiin ensin liikkutoituna. Huomautin taas äänttelystä ja pääsin välillä kehumaankin koiran ollessa hiljaa lähdöissä. Nykyään Sara saattaa tehdä liikkeellelähdön hiljaa, mutta minun sitä kehuessa se sitten äännähtää. Ehkä se ymmärtää ja yrittää olla hiljaa, mutta sitten se ääni vain pääsee? Jos koira useammassa liikkeellelähdössä äännähtää, niin voisin vähän "puhutella" sitä nykyisen pelkän lyhyen kieltämisen sijasta. Viime aikoina on tehty paljon seuruukaavioita, joissa on ollut paljon liikkeellelähtöjä, käännöksiä, askeleita ym. Nyt voisin tehdä helpompaakin eli suoraa, mutta siinä edelleen liikkeellelähtöjä. Sitten tehtiin seuraamista häiriökäskyillä. Sarppa ei reagoinut nyt mitenkään häiriöihin.

Luoksetulossa otin aiheeksi ne pysäytykset. Maahanmenoja treenataan nyt siten, että koiran tullessa luokse noin metriä ennen käskyllä ja namin vedolla autetaan koiraa maahan. Eli samaa kuin Rinnakin tällä hetkellä tekee. Toimii Sarallekin. Näitä tehdään nyt paljon, sitten käsketään koiraa kauempana ja samalla annetaan avut hyvään maahanmenoon. Ja kriteereistä pidetään kiinni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti