sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vapaavuorolla

HSKP:n vapaavuorolla oli tällä kertaa ruuhkaa. Tehtiin ensimmäisenä paikallaanolot ryhmässä. SARA pääsi. Ensin istuminen, sitten makuu. Aikaa ei seurattu. Olin piilossa verhon takana ja näin koiran koko ajan. Istumisessa koira liikautti kerran toista etutassuaan. Siitä torut. Makuussa taas liikkui samainen tassu. Nyt se liikahti, kun olin palaamassa koiran viereen.

Seuraamisessa Saralla oli vire kaakossa, mutta siltikään siitä ei päässyt kuin jokunen ynähdys silloin tällöin. Näistä puhuttelut. Sitten treenittiin perusasennon paikan tarkkuutta. Jätin koiran istumaan ja siirryin senttejä koiran vierestä. Näissä Sara alkoi ääntelemään. Välillä se teki hyvän korjauksen, välillä se olisi tarvinnut enempi apuja ja ilman niitä äänsi :( Saraakin pitää alkaa säännöllisemmin palkkaamaan oikeasta kädestä selän takaa. Etenkin silloin, jos jostain syystä on namit kädessä. Otin seuruun joukkoon jäävät. Normaalissa vauhdissa kaikki sujui hyvin. Juoksussa maahanmeno ja istuminen onnistui hyvin. Ne oli napakat ja maahanmenon koira teki uudella tekniikallaan. Seisominen ei ollut tarpeeksi napakka ja sitä harjoiteltiin erikseen. Kaukoja tehtiin sekä läheltä että kaukaa. Uusi s-i-vaihto toimi nyt kaukaakin, i-s ei vieläkään.

RINNA teki alkuun jääviä erotellen. Sitten otin seuraamista. Ensin taas palkkaa hiljaisista lähdöistä ja sitten seuraamista, jossa huomio koiran paikalla. Paikka pysyi pääasiassa hyvin. Pari kertaa tein äkkipysähdyksellä korjauksen, mutta näiden jälkeen koirasta pääsi taas ääntä liikkeellelähdöissä ja taas tehtiin nameilla hiljaisia lähtöjä. Otin sitten seuruuseen jäävät. Nyt kun seuruupaikka on oikea, niin jäävätkin näyttää paljon paremmilta! Maahanmeno oli nopea ja seisominen napakka. Seisomisessa koira vaan helposti pomppaa sivuun. Siihen vielä säätöä. Istuminen ei seuruussa tällä kertaa onnistunut avuitta.

Kaukoissa tehtiin avon vaihtoja pitkältä matkalta. Palkkasin nyt koiraa paljon ekoista nousuista, mutta otettiin väliin useampikin vaihto. Ruudussa otettiin treenin alle oikea paikka. Sen parempaa suunnitelmaa ei tähän ollut ja pieleenhän se meni :/ Ensin palkkailin koiraa namein läheltä oikeaan paikkaan hakeutumisesta. Oikeaan paikkaan se meni, mutta teki aina ruudun etuosassa pyörähdyksen. Ruutuun pitää mennä suoraan, eikä pyörähtämisen kautta! Heitin sitten palloa pari kertaa koiran yli sen juostessa ruutuun ja pyörähdys jäi pois. Paikan haku kylläkin kärsi tästä. Oikeaan paikkaan päätyminen oli ihan kiinni mun käskyn ajoituksesta... Tehtiin loppuun pari ruutua alustalla ja näin sain mitä halusinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti