tiistai 16. lokakuuta 2012

Samuli Juntot

Tänään oli toinen osa VPY:n järjestämää tottiskurssia, jossa kouluttajana oli Samuli Juntto. Aluksi katsastettiin RINNAN seuraamista. Viimeksihän sain keinoja ääntelyn vähentämiseen liikkeellelähdöissä. Näitä edelleen lisää, mutta viivettä namin ja liikkeellelähdön välille pitää kasvattaa. Näytin myös mitä keinoja ollaan käytetty edistämisongelmaan. Nyt olen palkannut koiraa selän takaa oikeasta kädestä. Riittäisi kun annan palkan selän takaa vaikka vasemmallakin kädellä. Kaikkeen palkkaamiseen pitää saada edelleen rauhallisuutta lisää. 

Sitten tehtiin esteitä. Metrinen este tehtiin noudolla. Koira ei ole enää niin saaliilla kapulan kanssa kuin ennen ja hypyt kumpaankin suuntaan menee nyt hyvin. Kuitenkin kapulan nosto on rumaa edelleenkin. Tehtiin tasamaanoutona siihen korjausta. Riittää kun toistan noutokäskyn uudestaan juuri ennen kuin koira nostaa kapulaa. Silloin se nostaa siistimmin. A-esteellä tehtiin vain kapulan palautusta. Rinna tulee kapulan kanssa rumasti A:lta alas. Se hyppää alas liian korkealta. Nyt heitin palloa esteen juurelle koiran tullessa harjalta. Näitä lisää. Lisäksi voisin seistä lähellä estettä, jolloin koiralla ei ole mahdollisuutta hypätä korkealta.

Lopuksi tehtiin eteenmenoja. Matkaa kentän päädystä toiseen oli jotain alle 100 metriä. Ensin Samppa vei lelun toiseen päähän. Puoliväliin matkaa esteiden luokse oli jäänyt kapula ja Rinna juoksi sinne monta kertaa. Aina kun koira lähtee vinoon kannattaa treenata maahanmenoa, joten nytkin käskin koiraa vaan maahan näissä. Yhdellä tai viimeistään toisella käskyllä se meni. Omalla katseella kannattaa ohjata koiraa siihen suuntaan mihin sen halutaan menevän. Tämä ei nyt riittänyt, joten mentiin lähemmäs lähettämään koiraa. Ei kuitenkaan vaikean kohdan ohi vaan niin, että koiran tuli kuitenkin juosta suoraan siitäkin huolimatta. Lähempää lähetys toimi ja koira juoksi lelulle. Kehuakin koiraa saa sen mennessä, mutta vasta sitten kun se on lelun lähellä. Liian aikaisin kehuessa Rinna teki siistin maahanmenon :p Eli maahan se osaa mennä, mutta suoruutta on treenattava lisää. Eteenmeno on suoraa juoksua vaikka mitä houkutuksia olisikin matkan varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti