keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Treeniä

Treenailtiin lähikentällä. RINNALLE ensin ruutua kosketusalustalla. Sitten samaa maalien kierron kautta. Lopuksi ilman kosketusalustaa. Näissä paikka ei ollut ihan täsmällinen, mutta ihan tarpeeksi hyvä tässä vaiheessa. Merkkiäkin tehtiin. Sekin oli ok. Tunnarissa laitoin kymmenisen kapulaa kauas toisistaan sinne tänne. Rinna jämähti kuuteen kapulaan, haisteli niitä ja kun omaa ei niiden joukosta ei löytynyt, niin se nappasi vaan jonkin. Toisella yrityksellä löytyi omakin. Näitä lisää. Toisessa tunnariharkassa laitoin kapulat n. 5 sentin päähän toisistaan riviin. Tämä oli hyvä. Luovutusasentoa pitää työstää lisää. Se on edelleen liian tiivis.

SARA teki ekalla kierroksellaan samoja. Ruutu ensin kosketusalustalla ja sitten ilman. Paikat ruudussa oli hyviä. Tehtiin sitten juoksutusta ruudun ja merkin välillä. Näissäkin ruudut oli hyviä, mutta merkit ei. Koira ei mennyt täsmällisesti merkin taakse, mutta korjasi kuitenkin virheensä itsenäisesti ja lopuissa meni suoraan oikeaan kohtaan. Ekassa tunnariharkassa koira meni kapuloille suu auki, mutta nappasi kuitenkin vain oman, vaikka pahalta näyttikin. Toiseen harkkaan laitoin kapulat tiiviimmin, sentin parin välein. Tämä oli parempi.

Toisen kierroksen RINNA aloitti seuruulla. Alkuun taas äänettömyyttä ja sitten oikeasta seuruupaikasta palkkausta. Sitten keskityttiin juoksuunlähtöihin. Lähdöissä koira saattoi pudottaa kontaktia ja lähti heti edistämään. Saatiin kumpikin kuntoon. Saatiin aikaiseksi jopa pidempää juoksua, jossa koira piti paikkansa. Sitten jääviä minun peruutellessa. Seisomiset lähtee heti valumaan, jos peruutan lujempaa. Niihin lisää treeniä. Maahanmenot opetan oravatemppua hyödyntäen, kuten Sarallekin opetin. Nämä on vasta vaiheessa. Istumista tehtiiin seuruussakin. Se onnistui nyt ilman apuja.

SARALLE taas samoja. Seuruu oli hyvää, vain yksi äännähdys ja siitä johtuen häätö. Eikä koira oikeastaan edistänytkään. Sitten jääviä minun peruutellessa. Seisomisiin tarvitaan enempi terävyyttä kovemmassa vauhdissa. Maahanmenot onnistui nyt uudella tekniikalla juoksustakin. Kokeilin myös maalinkierroissa. Ei ihan onnistu vielä niin kovasta vauhdista.

Lopuksi RINNALLE jälkikeppimotivaation kasvatusta. Hetsasin koiraa kepillä ja ensin vein sen vaan kauemmas koirasta, seuraavat vein heinikkoon. Eihän tämä haukutusharjoitus ollut, mutta hyvin Rin haukkui hetsattuna ja lähti raivolla kepukan perään. Hyvä, hyvä. Talven projektiksi otetaan keppimotivaation kasvattaminen.

---

Eilen koirat teki puistoagilityä. Kummaltakin onnistui poispäinkäännöt hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti