keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Metsässä

Aamulenkillä lammen takaisessa metsässä tehtiin esineruutua. Alueena n. 2 x 60 m. RINNALLE laitoin esineet n. 10 ja 15 metriin (kangaslompakko ja kangassuikale). Ekalla lähetyksellä koira paineli taakse. Sieltä takaisin tullessa se toi lompakon. Toisella lähetyksellä sama eli koira paineli taakse ja takaisin tullessa toi esineen. Näitä lisää. Autoin koiran kummankin esineen tuonnissa luovutusasentoon ja palkkasin vasta sitten.

SARALLE laitoin samat esineet sekä vielä taakse tuubihuivin. Koira toi ekalla lähetyksellä lähinnä olleen lomakon. Keuhuin koiraa sen tuodessa esinettä ja se alkoi leikkimään esineellä. Hyi Saraa! Toisella lähetyksellä tuli taimmainen esine ja kolmannella keskimmäinen. Nyt palkkasin koiran joko vauhdista tai otin sen luovutusasentoon asti. Pehmeillä esineillä pitää treenata luovutuksia, koira on taas aloittanut mälväämisen luovutusasentoon tullessa.

RINNA sai vielä tehdä jälkikeppien ilmaisuja. Riekutuspalkkaus ei toimi. Ennemminkin se ehkä häiritsee Rinnaa? Vaatiminen lienee ainoa keino hyviin ilmaisuihin. Nyt annoin koiralle maahankäskyn heti, kun se haisteli keppiä. Toimii. Vaikka koira ei juuri käskyn saatuaan ollut ihan kepillä, se kuitenkin hakeutuin maahan niin, että keppi jäi etutassujen väliin. Se osaa, muttei vaan malttais. Nyt kuurina vaatimuksia ja katsastetaan sitten tekeekö koira ilmaisut itsenäisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti