tiistai 2. lokakuuta 2012

Agia + Ninaa

RINNAN agissa koin suuren ymmärryksen! Teemana oli takaakierrot ja välistävedot. Mun kiire ei ole ollut todellista vaan vain päänsisäistä. Ehdin kyllä ohjaamaan näissäkin Rinnaa, kunhan vain siis ohjaan!Kepit ei edelleenkään suju koiralta radalla. Se hakee oikean aloitusvälin, muttei taivu toiseen väliin vaan kolmanteen. Eikä koira edelleenkään kestä lainkaan vedätystä.

---

HAU:n tokoissa oli Nina Manner kouluttamassa tältä erää viimeistä kertaa. Otin Rinnan kanssa ruutua ja siiinä paikkaongelmaa. Koira tietää suht hyvin yleensä oikean paikan ruudussa, mutta ei hae siihen täydessä vauhdissa. Se on ruudussa, mutta vasemmassa laidassa. Käännös vaan menee pitkäksi. Ohjeeksi tuli treenata lisää paikkaa. Lisäksi mun treenit on olleet ehkä liian hektisiä. Koira hakeutuu oikeaan kohtaan ja heti lentää nami tai lelu. Voisin kehua koiraa ja kävellä palkkaamaan koiran paikan päälle.

Katsastettiin myös seuraamista. Todettiin etten osaa itse pitää kriteereitä ja tarviin edelleen jonkun katsomaan milloin koira edistää ja milloin on hyvin. Kaiken kaikkiaan seuruu on kyllä mennyt paljon eteenpäin lyhyessä ajassa!

Loppuun otettiin paikallaanolot. Istumista Rinna ei ole tehnyt aikoihin, joten jäin näkyville ja kävin välillä palkkailemassa koiraa. Se istui hyvin. Seuraavaksi makuu. Rinna reagoi vain omiin käskyihin. Olin piilossa. Rimppa piti asentonsa koko ajan.

SARA pääsi vielä lyhyesti tekemään seuraamista käskytettynä. Kehuin jälleen hiljaiset lähdöt ja komensin ääntelyistä. Loppua kohden sain kehua enempi. Ehkä se alkaa ymmärtämään? 

Vinkkinä vielä tunnariin koiralle, joka maistelen etsii oikeaa kapulaa. Kapulat hiekkaan niin ettei maistelu onnistu niin hyvin. Tai oikea kapula piiloon ja myös muitakin kapuloita voi piilottaa. Pakko vaan haistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti