sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Purinalla x 2

Perjantaina treffattiin Inka & Sätkä Purinalla. RINNA teki paikaallaanolot Sätkän kanssa. Ensin istuminen. Olin nyt koko kahden minuutin ajan piilossa. Oli ok, mutta pää kääntyili liikaa. Makuu tehtiin 4-minuuttisena. Rinna oli makuun aikana mennyt mutkalle. Asensin koiran uudestaan maahan ja kävin piilossa. Koira oli nyt lonkallaan. Laitoin sen uudestaan suoraan maahan ja nyt se pysyi siinä piilossa käynnin ajan. Mikähän oli?

Seuraaminen näytti kuulemma paremmalta. Rauhallisempi palkkaus on tehonnut. Jääviä katsatettiin. Maahanmenojen haluaisin olevan aina nopsia. Rinna osaa kyllä muttei aina tee sitä niin hyvin kuin voisi. Maahanmenoja voisi tehdä nyt kuurina suurin avuin. Seisomisen pompsahduksen estoon voisin pysäyttää namikädellä koiran. Näin se ei pompsahda.

Ruudussa Inka heitti palloa ensin koiran mennessä ruutuun, sitten vasta koira pysähdyttyä käskystä. Inka palloineen oli liian vetävä ja koira päätyi aina siihen laitaan ruudussa millä puolella Inka oli. Korjauksella se kuitenkin haki keskemmälle. Mutta pääsia oli, ettei se tehnyt yhtään pyörähdystä ruudun etuosassa. Sitten tunnari. Se oli hieno, se ei siis mennytkään rikki!

SARA sai arvottuna liikkeiksi hyppynoudon, seuraamisen, tunnarin ja ruudun. Nämä tehtiin kisanomaisesti, tosin ääntelyistä huomauttelin. Hyppynouto oli hyvä, joskin luovutusasennossa koira oli taaskin takaa vinossa. Seuruussa Sara äänteli. Ääntely on nyt muuttunut tosi hiljaiseksi, mutta haluan koiran olevan aivan vaiti. Eli jatketaan edelleen huomauttelua. Lisäksi seuruussa koira taaskin hieman edisti. Tunnari oli hyvä. Ruudussa koira lähti merkiltä hypylle, joka oli ruudusta minuun päin. Nämä on hankalia häiriöitä Saralle. Toiselle käskyllä koira meni ruutuun.

Sitten tehtiin korjauksena seuruupaikan siirtoa taakse päin. Näihin koiran reagoi hyvin. Lisäksi tehtiin perusasentoon hakuja joitakin senttejä vääristä kohdista. Nämä alkaa sujumaan. Koirakin alkaa olemaan varmempi, eikä ääntä pääse enää niin helposti. Korjauksissa koira helposti kiertyy takaa, etenkin kun koira tulee edestä peruuttamalla tai vasemmalta puolen. Näihin toimi jalan tömäyttäminen maahan juuri kun koira oli vääntäytymässä perusasentoon. Samaa tehtiin kapulan kanssa. Toimi siihenkin.

RINNA teki loppuun vielä keppejä. Tehtiin sekä umpi- että avokulmina. Molemmat kaipaa vielä treeniä. Kepittely muuten oli aika sujuvaa. Rinna kesti jopa pientä vedätystäkin.

---

Lauantai-iltanakin tokoiltiin Purinalla. Ensin SARA teki luoksetulossa maahanpyäsytyksiä Saijan ja minun välissä juosten. Nyt annoin kokovartaloavun koiran ollessa lähellä. Oli hyviä! Sitten ruutua. Ruudun kohdalla minun seisomalinjassa oli epämääräisesti merkkejä ja niillehän Sara jälleen kerran ensimmäisellä yrittämällä juoksi. Pysäytin koiran, vaati kaksi käskyä koiran pysähtymiseen, mur! Siitä sitten olikin helppo löytää ruutuun ja ruudusta myös hyvä paikka. Seuraavaksi pysäytin koiran sen ollessa matkalla ruutuun. Halusin sen pysähtyvän kertakäskyllä ja sen koira tekikin. Seuraavalla ruutuunlähetyksellä koira juoksi hyvin ruutuun, mutta ruudussa paikka ei ollut hyvä. Tehtiin siis vielä paikanhakuja eri kohdista pallopalkalla. Seuraamisessa Sara ei tällä kertaa äännähtänyt kertaakaan, mutta edisti se kyllä. Muistuttelin koiraa jälleen oikeasta paikasta. Kaukoissa muut vaihdot toimi, mutta i-s-vaihto ei edelleenkään.

RINNAKIN teki luoksetulon maahanpysäytyksiä samanlaillla. Ei vaan sujunut näin. Ehkä palataan askel taaksepäin. Ruudussa Rinnalla oli ensin pari kertaa kosketusalusta. Sen jälkeen ilman alustaa ja hyvin sujui. Lopuksi vielä koira sai juosta ruutuun pallolle. Seuruussa palkkailin koiraa jälleen ensin äänettömyydestä. Sitten otettiin pidempää pätkää ja tässä pääpaino edistämättömyydessä. Sujui tämänkin ja otetiin jo käännöksiäkin mukaan enempi. Maahanmenoja tehtiin vielä erillisinä, ilman vauhtia, mutta vartaloavut mukana. Nopeita oli. Liikkeestä seisomisiakin tehtiin avuilla. Pysäytin koiran näissä namikädellä eikä pompsahduksia tullut. Lopuksi tehtiin hyppyä ihan vaan hyppyä. Käskin koiraa hypylle eri kulmista muutamien kymmenien metrien etäisyyksiltä. Kyllä se irtoaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti