keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Aamulenkillä

Esineruutua tehtiin Raappavuoden juurella. Alueeksi talloin n. 50 x 50 m. Maasto oli heinikkoa ja pensaistoa. Alue nousi takaa jurkästi sekä myöskin vasemmalta sivulta. VeinLaitoin kaksi sukkaa: oikealla puoliväliin pensaikkoon ja vasemalle puoliväliin jyrkän nousun päälle. RINNALLE otin ensin muistutuksena yhden esineen tuonnin ja sitten vasta päästin koiran ruutuun töihin. Töitähän se tekikin. Lähetin oikeasta laidasta ja oikealla oleva sukka nousi. Toisen lähetyksen tein vasemmalta ja toinenkin sukka nousi. Palkkasin koiran vauhdista. Pitää olla tarkkana, ettei koira ala ääntelemään lähetyksissä.

SARALLE sama järjestys lähetyksissä. Eka löytyi helposti, toinen olikin vaikea. Arvasinkin sen. Koira tuli pariin kertaa apuja pyytelemään, mutta katselin taas taivaisiin ja koira lähti jatkamaan töitä. Se alkoi palkallistamaan hajua sittä rinteen alapuolelta, missä sukka oli ylempänä. Haju oli painunut alas. Koiran aikansa työskenneltyä kutsuin sen pois ja kävin kävelemässä ylempänä rinteessä. Uudella lähetyksellä sukkakin löytyi.

Sitten tokoiltiin vielä märällä mutanurtsikentällä. SARA teki ensin seuraamista. Ääntelyä ei ilmennyt, mutta koira edisti välillä. Tein koiraan korjauksia ja edistäminen jäi. Jääviä tehtiin normaalissa vauhdissa ja juoksussa. Juoksussa koira meni maahan vanhalla tekniikalla. Uusi tyyli pitää saada toimivaksi myös juoksussa. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin maalin kierroilla. Pitäisi muistaa ettei pysäytykset ainakaan parane liukkaalla pohjalla :p

RINNA teki samaa settiä. Ensin vaan keskusteltiin siitä saako ääntelevä koira tulla töihin. Ei saanut, mutta äänetön sai. Seuruussa Rin oli hyvä! Se piti paikkansa tosi hyvin eikä juurikaan edistellyt. Ehkä eilinen koiran omilleen jättö teki tehtävänsä. Jääviä tehtiin ilman seuruuta, myös juoksuvauhdissa. Maahanmeno ja seisominen sujui. Istumista kokeilin vain normaalissa vauhdissa. Pienin avuin onnistuu. Luoksetulon pysäytyksiä Rinnakin teki maalin kierroilla. Seisomaanpysäytykset oli toimivia. Maahanmenoissa mennään siitä, että kaikki vielä hyväksytään. Myöhemmin alan karsimaan vain parhaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti