tiistai 11. syyskuuta 2012

Treenibuustia

RINNAN aksoissa oli saksalaiset treemana:


Rinnan kynsivamman takia tehtiin rataa vain osissa, lähinnä keskityttiin vain niihin saksalaisiin. Alan jo oppia! Saksalainen oikeaan oli helpompi tehdä kuin vasempaan. 

---

HAU:n tokoissa oli kokeenomaiset treenit vuorossa. RINNA suoritti AVO:n. Otin seuraamaan lähdöt lennosta ettei koira päässyt niissä äännähtämään. Palkkasin koiraa liikkeiden alussa koiran ollessa perusasennossa. Rinna oli ensimmäisenä koirana enkä yhtään purkanut sen virettä ennen suoritusta. Liika vire purkautui ääntelynä etenkin ekana liikkeenä olleessa seuraamisessa. Ääntelyn lisäksi koira toki edisti. Liikkeestä jäävissä koira edelleen edisti ja siksi asennot ei olleet niin terävät mitä ne parhaimmillaan on. Luoksetulon seisaus ei myöskään ollut terävimmästä päästä. Sivulletulo sen sijaan oli hyvä, koira ei juossut ohi eikä törmännyt. Noudossa koira haukahti kahteen kertaan lähtiessään kapulaa noutamaan. Kaukoissa ekaan istumiseen tarvittiin kaksi käskyä, kun koiran huomio oli muualla. Hyppy sujui hyvin.

Lopuksi otettiin paikkamakuu ryhmänä. Rinna jäi vähän vinoon makaamaan, mutta piti asentonsa koko ajan. Liikkurin käskystä se ennakoi jo perusasentoon. Otettiin uudestaan ja lisäksi itse käskytin koiraa väärillä sanoilla. Lankaan ei saanut mennä. 

Kokeenomaista treeniä liikkurin kanssa tartten lisää Rinnankin kanssa. En tunne vielä Rinnan koeminää tarpeeksi hyvin. Kisarutiinit puuttuu täysin Rinnan kanssa. Pitäsi varmaan antaa Rinnan enemmän revitellä liikkeiden välissä. Se saa olla röyhkeämpikin eikä sitä tartte pitää niin tiukasti käskyn alla koko ajan. Voisi vähentää ääntelyä, kun koira saisi purkaa itseään välillä. Paljon on siis vielä treeniä Rinnan kanssa edessä. Kaikissa liikkeissä on  enemmän tai vähemmän tekemistä. Lisäksi kokeenomaisuus kaipaa huomiota.

Maijalta sain korjausvinkin seuruun edistämiseen. Se on näyttelyremmi! Hihnakädellä huomaan heti, kun koira alkaa edistämään ja saan huomautettua sitä heti. Pitää tehdä pääasiassa lyhyttä ptkää, pidemmässä koira alkaa hanakammin tarjoaan edistävää seuruuta. Eli näyttelyhihna nyt mukaan treeneihin. Kaukoja tehtiin vielä liikkuroituna. Nyt kaikki vaihdot tapahtui kerrasta.

SARAKIN pääsi tekemään. Se teki kaukoja liikkurilla n. 25 metristä. Vaihtosarjana oli i-m-i-m-i-m ja koira teki kaikki vaihdot. Luoksetulossa katsastettiin seisomaanpysäytystä. Kokeilin oisiko sanallinen käsky paremmin kuin käsimerkki. Käsimerkki on parempi, mutta sitä voisi muokata paremmin koiralle näkyväksi. Seuruun ääniin pääsin puuttumaan, kun laskin koiran ääntelykynnystä ärsyttämällä sitä ensin :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti