tiistai 4. syyskuuta 2012

Tokoa aamuin illoin

Aamupäivällä oli jo lämmintä, kun suunnattiin lähikentälle. SARA aloitti vauhtimerkeillä ja ruudun oikean paikan hakemisella. Kumpikin hyviä. Sitten tehtiin pitkästä aikaa metallinoutoa tasamaanoutona. Ensin vauhdista vapautuksia ja sitten kokonaista. Olipa huonoa! Sara ennakoi vauhtipalkkausta jopa niin että pudotti kapulan kolmesti sitä tuodessaan. Kapula myös kalisi suussa ja koira tuli hitaasti sen kanssa luovutusasentoon. Lopetettiin kun saatiin aikaiseksi edes suht kelvollinen suoritus. Seuruussa koitin saada koiraa ääntelemään tekemällä paljon käännöksiä paikoillaan ja askelsiirtymiä. No eipä kuintekaan äännellyt :) Kaukoissa tehtiin vaihtoja läheltä luopumisella. Luopuminen mietityttää ja hidastaa koiraa. Uskon kyllä nopeuden palautuvan, kunhan koira tulee tutuksi luopumisideasta.

RINNAKIN pääsi tekemään teipatun tassun kanssa. Rinna teki ruudun paikkaa läheltä sekä merkkiäkin. Juoksutin koiraa myöskin ruudun ja merkin väliä (n. 10 m). Hyvää! Sitten Rinnallekin pitkästä aikaa metallinoutoa. Tehtiin iskunoutoa, vauhdista vapautusta ja kokonaista noutoa. Kaikki hyvää, sekä pito että vauhti. Tosin tässäkin saatiin lähtöhaukkua aikaiseksi, mutta sain koiran vaiennettua namittamalla. Seuruussa keskityttiin nyt muuhun kuin liikkeellelähtöihin. Aika kivanoloista oli. Vähän koira painoi, joten tein alkuun vasemmalle käännöksiä. Lisäksi tehtiin eri tempoja, juoksusta hitaaseen ja jälleen juoksuun. Koira kulki hyvin. Tehtiin myös käännöksiä juoksussa. En muista onko koira tehnyt koskaan juoksussa täyskäännöstä, mutta hyvin se meni. Juoksun alussa koira pudottaa kontaktia helposti. En ole vieläkään korjannut tätä. Kaukoja tehtiin vain avona. Ensin ekas istumaannoususta pallopalkkaus. Sitten pidempää sarjaa, kunhan sain vain koiran sivulta maahan! Se ei nimittäin meinannut mennä. Kolmekin käskyä saattoi tarvita ennen kuin koira oli maassa. Näisä kehupalkka ja vapautus ja sitten uudestaan, kunnes lopulta koira meni kerrasta maahan. Sitten vaihdot i-m-i ja toisesta istumisesta pallopalkka. Vasta tämän jälkeen huomasin, että tassun teippaus oli pettänyt. Eiköhän tottelemattomuus johtunut tästä. Huono minä, kun en aiemmin tarkastanut teippauksen tilannetta :/

Otin SARAN vielä lyhyesti toiselle kierrokselle. Ensin metallikapulan pitoa. Huomautin huonoista pidoista ja koira paransi otettaan. Sitten läheltä kapulan kanssa luovutusasentoon tuloa. Nyt nämä oli hyviä. Kaukoissa tehtiin vaihtoja jälleen läheltä luopumisen kautta. Nyt koira oli vähän näpsäkämmän oloinen :)

Kotiterassilla vielä tunnarit muutamalla kymmenellä kapulalla molemmille. SARALLE piilotin oman kapulan muiden alle. Otti vaan jonkun siitä päältä. Uusiksi ja nyt kaivoi oman. Siitä kehut ja uudestaan. Nyt koira kaivoi heti oman. RINNALLEKIN vähän vaikeampi tunnari. Ei kasaa kuten Saralla, vaan kapulat kiinni toisissaan. Oma löytyi. 

---

Illalla oli Ansu Leimanin tokokoulutus, johon osallistuin SARAN kanssa. EKK järjesti taas muutaman koulutuskerran Ymmerstan koulun kentällä. 

Tallinnan tokokokeen liikejärjestys ja kehäkaaviot julkaistiin. Rakennettiin vastaava kehä ja tehtiin liikkeet samassa järjestyksessä. Ansu käskytti englanniksi. Palkkailin koiraa siellä täällä. Seuruussa Sara äännähteli etenkin alun liikkeellelähdöissä. Näistä huomautin koiraa. Palkkasin koiran kaavion jälkeen, ensin kehut, sitten palkkanami. Kaukoissa otin vain maasta istumaan nousun ja palkkasin siitä. Luoksetulossa seisominen oli ihan ok Saraksi. Maahan käskin koiran turhan myöhään. Palkkasin koiran vauhdista, kun se oli tulossa luokse vikaa pätkää. Tunnari tehtiin kokeen tapaan ympyränä. Siisti haistelu ja oma nousi. Palkkasin vauhdista. Ruutuun koira meni sivulaidasta. Se otti sen verran häiriötä muista merkeistä ja kapuloista. Palkkasin koiran maahan, kun se ei ennakoinut seuraamaantuloa. Metallihyppynoudossa palkkasin koiran vauhdista. Aamuinen ei vaikuttanut koiran suoritukseen ja hyvä niin. Ohjatussa noudossa noudatin ruudun puolemmaisen kapulan. Hyvä nouto. Palkka vasta liikkeen jälkeen. Zetassa maahanmeno ei ollut aivan niin nopea kuin se voisi olla, oikealla tekniikalla se kuitenkin teki. Seisominen oli vino. Palkkaus tästäkin vasta liikkeen jälkeen. Kaikessa olisi siis vielä tekemistä, yksityiskohtia siellä täällä.

Juteltiin tunnarista. Kerroin Saran malttamattomuusongelmasta kokeissa. Jatketaan edelleen kapulakasoilla ja muilla tiiviillä asetelmilla. Välillä toki tehdään helpompiakin asetelmia. Lisäksi kapulat voi laittaa niin harvaan, että ehtii kieltää koiraa väärästä toiminnosta. Kaukoistakin lähinnä juteltiin. Näytin uusia vaihtoja. Aivan täydellisiähän ne ei ole, mutta parempia kuin Saran entiset kisakaukot. Toisaalta näistäkään en tiedä toimiiko nämäkin vain treeneissä ja kisoissa ei... Nyt voisin enemmän painottaa koiralle taaksepäin ajattelua. Eli teemme kaukovaihtoja peruuttelun lomassa ja palkkauksena voisi käyttää taakse lentäviä nameja. 

Loppuun otettiin paikkamakuu rivissä. Pyysin pitkiä valmisteluja, että koira menisi koemoodiin ja tiputtaisi kontaktin. Ei vaan taaskaan pudottanut kontaktia. Makuukin oli hyvä. Kurkin sieltä täältä piilosta välillä. Puhuttiin kontaktiongelmasta kokeissa. Liikkeiden alkujen arvoa pitää nostaa koiralle. Eli palkkaa niistä. Ontinkin loppuun lyhyitä siirtymiä ja palkkausta seuraavan liikkeen perusasennosta. Lisäksi tein lyhyitä seuruupätkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti