keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tokoa tuplaten

Treenattin Suvin kanssa tuossa lähikentällä. Mukana oli SARA. Tehtiin ruutua, merkiltä vasepaan. Ruudun ja merkin "alapuolella" oli paljon häiriömerkkejä sekä kapulakin. Sara löysi hyvin ruutuun, mutta paikka ruudussa oli huono. Laitoin kosketusalustan kertaalleen ruutuun ja sen jälkeen koira löysi oikeat paikat. Seuruuna tehtiin Tallinnan kokeen kaavio. Alussa koira äännähteli. Huomautin näistä ja se oli hiljaa koko pitkän loppuosan ajan. Täydellistä se ei siltikään ollut, koira edisti ja painoi, välillä potkin sitä pois tieltä. Edistämisen takia se teki vasemmalle käännökset istuen. Otettiin vielä pikkupätkiä, joissa tein äkkipysäytyksiä ja jatkoin vasemmalle käännöksen jälkeen taaksepäin. Parani.

Lopuksi tehtiin vielä jääviä. Pallopalkkasin maahanmenoja ja ne oli nopeita. Seisomisia tein itse peruuttaen. Annoin avut pysähtymisiin, jotta niistä tuli terävämpiä. Istumisiin käytin ensin pallopalkkaa, mutta koira ei kyennyt istumaan. Vaihdoin nameihin ja istumisetkin onnistui. Kaukoja tehtiin peruuttamisen lomassa. Vaihdot oli hyviä, mutta peruuttaminen nostaa Saran kierroksia eikä se aina kuunnellut mitä sanoin, mur. Tästä keskutellaan vielä.

Kotona vielä terassilla tunnarikasa. Oma oli jälleen kasan alimpana. Sara työnsi siististi nenällään väärät päältä pois tieltä ja otti oman suuhunsa. Great!

---

Myöhemmin oli RINNAN vuoro treenata. Treenattiin parin rinkikoirakon kanssa Malminkartanon nurtseilla. Ensimmäisenä tehtiiin tunnari. Halusin nähdä miten koira kykenee keskittymään heti alkuunsa tehdyssä tunnarissa. No eihän se ihan kyennyt. Tehtiin liikkuroituna. Rinna nykäisi liikkurin käskystä, mutta ei varastanut. Se meni kapuloille vauhdilla. Nappasi väärää, mutta toi kuitenkin oman. Tuli laukalla. Luovutuspaikka on huono. Se pitää työstää kuntoon erikseen. Nyt koira tulee varpaille asti.Tehtiin toinen. Nyt annoin namin ennen lähetystä. Oikea löytyi nytkin, mutta ilman muiden maistelua. 

Seuruuta käytiin aika paljon läpi. Ensin katsekontaktin tipauttamista juoksuun lähdössä. Kokeiltiin takapalkkapalloa. Toimii. Sitten ikuisuusongelmaan eli edistämiseen ja painamiseen. En osaa ajoittaa huomautusta enkä osaa tehdä huomautusta tarpeeksi voimaakkaana. Tämä olisi varmaan muuten paras keino. Hitaassa seuruussa koiralla on oikeampi paikka. Tehdään näitä, niin mun hermot lepää :p

Loppuun tehtiin vielä yksi ruutu. Merkit ja nauha oli punaiset. Oli jo aika hämärää, mutta Rin löysi hyvin ruutuun. Hieno oli! Jätettiin siihen. Tassun teippaukset kesti hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti