maanantai 24. syyskuuta 2012

To-ko-a

Oltiin lähikentällä. RINNALLE ensin noutoa. Ensin iskunoutoina, jolloin saalistaminen jäi. Sitten tehtiin pidempää noutoa, jossa namitin koiraa ennen lähetystä eikä ääniä päässyt. Sitten tehtiin ruudun paikan tarjontaa. Hyvin tarjosi, myös ruudun sivusta ja takaa. Sitten merkin kautta ruutuun menoja. Nyt ruudussa paikka oli huonompi. Vauhtia oli liikaa ja koira kääntyessään vastapäivään päätyi ruudussa vasempaan laitaan (ruudun sisässä silti). Vääryys korostui merkiltä oikeaan suunnatessa. Otin kosketusalustan käyttöön ja sen avulla koira kääntyi pienemmällä kaarteella. Merkilläkin voisi hieman korjata koiran paikkaa. Nyt se helposti pyörähtää vähän liian pitkälle. Haluan koiran olevan aivan takana.

SARA oli kerännyt kierroksiaan omaa vuoroaan odotellessa. Hyödynsin sitä ja otin seuraamista. Sainkin alkuun huomautella ääntelystä. Kun voluumia saatiin pienemmäksi työstettiin koiran edistämistä seuruussa äkkipysäytyksin ja käännösten jälkeisin pysäytyksin. Lisäksi koira sai hakea oikeaa paikkaa liian edessä olevista perusasennoista. Seuraavana Sarppa sai kuunnella. Heitin ensin kapulaa ja koira sai noutaa sen. Sitten heitin kapulaa ja käskin koiran merkille. Eihän se kuunnellut :p Se kuunteli pysäytyskäskyjä kuitenkin hyvin ja sai pallonsa aina pysähdyttyään. En sen enempiä koiraa korjaillut ja lopulta se alkoi kuutelemaankin. Loppuun heitin kapulan, lähetin koiran merkille ja merkiltä ruutuun (kapulan suuntaan). Hyvin kuunneltu!

Toisella kierroksella RINNA sai seurailla. Ensin tehtiin remmiseuruuta. Oli ihan ok, joitain kertoja huomautin liiasta edistyksestä. Sitten naksuttelin koiralle kontaktia liikkeellelähdöissä. Lopuksi vielä tehtiin seuraamista kainalopalkalla. Tää oli kivaa!

SARA teki lopuksi vielä tunnaria. Laitoin tunnarit maahan eteeni ja heitin koiralle namia kauas. Naminhakumatkaltaan se sai rynnätä kapuloille. Tehtiin monta kertaa, mutten saanut koiraa tekemään virhettä. Hieman rajua kapuloiden haistelu oli välillä, mutta koira ei nostellut vääriä.

Lenkin jälkeen jatkettiin olkkarissa. Ensin kaukoja molemmille. SARALLE uusien vaihtojen tekniikkaa läheltä. RINNALLE pitkästä aikaa muitakin vaihtoja kuin avoa. Ei lähdetty niin nollasta kuin kuvittelin. Mutta edelleen välillä koira pistää korvat kiinni ja tarjoaa vaan tiettyä vaihtoa. Lisäksi koiran kierrokset nousee välillä ja se ehtii tehdä hetkessä vaikka mitä... Kuuntelutreeniä Rinnalle siis jatkossakin sekä paljon malttia. Rinna teki vielä tunnarilla luovutusasentoon tuloa. Nyt oli hyvä, ei yhtään liian tiivis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti