torstai 13. syyskuuta 2012

Aksaa

SARAN treenit:

Ohjaus oli monessa kohtaa myöhässä ja koira vaan valui. Kuinka ärsyttävää! Eniten vääntöä oli esteillä 1.-3. ja 5.-8. Alussa parasta oli vekata ykkösen ja kakkosen välissä ja ottaa kolmonen välistävetona. Kokeilin myös ottaa koiraa vastaan kakkosen takana, mutta näissä olin vaan koko ajan myöhässä ja koiralle tuli kaaretta. Ennen vitosta jälleen vekkaus, jolla sai käännettyä koiraa paremmin seuraavalle esteelle. Kutosella sitten saksalainen. Osasin! Kasilla oli parempi ohjata koira kiertämään hypyn alapuolelta valssilla. Kokeilin myös vekata ennen estettä ja sylkkärillä kääntää koiraa hypyn yläpuolelta. Ei vaan ollut niin sujuvaa.

Linjaus keinulle onnistui tällä kertaa, mutta noita vinoja tuloja pitäisi enempikin treenata. Samoin oksereita pitäisi tehdä useammin. Nyt okserilla (seinää vasten) tuli useamman kerran kakkosrima alas, kun koira ei hypännyt tarpeeksi pitkästi.

Treenien jälkeen jäin vielä treenaamaan. Ensin lämmittelynä kuuden esteen perussarja viiden jalan väleillä. Lähtöjä otettiin myös takaakierroilla. Sitten okseria osana hyppysarjaa, kolme hyppyä ja okseri (välit 5-5-10 jalkaa). Ensin okserissa rimat 40/60 cm, sitten 45/65 cm, rimojen väli oli kaksi jalkaa. RINNAN hyppytyöskentely oli kaunista katseltavaa, myös okserilla. SARA taas suoriutui sarjoista saramaiseen tapaansa eli hyppytekniikka voisi koiralla olla parempikin. Ensimmäisellä kerralla koiran tehdessä okseria matalampana se ponnisti tapansa mukaan liian kaukaa ja tiputti kakkosriman. Toisto oli ok. Korkeammalla okserilla Sara otti väliaskeleen ennen okseria ja sai näin hyppykaaren oikealle kohtaa. Näitä lisää. 

RINNA teki vielä keppejä. Koira kestää minun sivuttaisetäisyyden, minun taaksejäännin, minun seisomisen keppien lopussa ja koiran vierellä kulkemisen. Liikkuvaa vedätystä se ei kestä ollenkaan. Sitä pitää treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti