sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Rinkiä

HSKP:n toinen rinkipäivä pidettin jälleen Espoossa Röyläntuvalla. Kouluttajina oli Ansu Leiman ja Mari Leiviskä. Päivä aloitettiin teoriaosuudella, joka käsitteli kilpailemista. Se jälkeen siirryttiin ulos sateeseen käytännön treeneihin. Katsastettiin jälleen RINNAN seuraamista. Näyttelyremmin kanssa olen saanut painamisen jo pois. Nyt työstettiin paikkaa taaemmas. Remmistä pitää pitää tietystä kohtaa kiinni, niin huomaan koiran edistävän hihnakädellä. Edistävästä asennosta rauhallinen hihnalla siirto oikeaan paikkaan. Hihnaa pitää jo alkaa häivyttämään. Sen voi jättää aluksi koiralle kaulaan. Tällä hetkellähän on selvä ero seuruussa, jos koiralla on remmi kaulassa... Sitten keskityttiin äänettömiin lähtöihin. Seuraamiseen hyvät virittelyt, ettei koira ääntele epävarmuudesta. Namia voin jo alkaa häivyttämään taskuun. Ideaalihan on ettei koira enää ääntelisi, mutta jos ääni pääsee, niin sen voi kuitata höpötyksellä.

Sitten katsastettiin kaukoja (m-i-vaihtoa). Rinna osaakin nämä. Se osasi ne pelkällä käskyllä, pelkällä käsimerkillä ja myöskin pelkästä käskystä minun ollessa selin. Ehkä se eilen oli sittenkin vain väärässä vireessä. Tai sitten häiriintyi kapulan viennistä. Joskushan koira on jäänyt kapulaan kiinni. Tai sitten sitä väsytti. En tiedä. Joka tapauksessa treenataan kaukoja lisää.

Päivän päätteeksi oli Rimpan ekat viestitreenit! Tiina on lupautunut viestiin toiseksi pääksi. Juoksutettiin koiria siinä lähimetsässä. Nyt alkuun etäisyyttä oli n. 30 metriä ja kumpikin pää oli näkyvissä. Jäin A-pisteelle ja Rinna lähti Tiinan kanssa B-pisteelle. Sitten juoksutettiin koiraa viidesti meidän välissä. Olin yllättynyt, kun koira lähti niin reippaasti vieraamman ihmisen mukaan ja juoksi tosi hyvällä innolla kumpaankin suuntaan. Palkaksi koira sai leikitystä. Rimppa tykkäsi! Miilun juostessa Rinna räksytti puussa kiinni ollessaan. Tähän pitää puuttua heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti