lauantai 22. syyskuuta 2012

Piirinmestikset

Helsingin seudun kennelpiirin tokon piirinmestaruus ratkottiin jällen Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella. Olin kokeessa kummankin koiran kanssa. RINNA edusti avoimessa luokassa Espoon Koirakerhoa joukkueessa ja SARA kilpaili yksilönä EVL:ssä mestaruudesta.

RINNA oli luokkansa alussa ja sain aamun keskittyä vain yhteen koiraan. Avoimen luokan tuomarina oli Vesa Rantaharju. Ensin oli paikallaanolo ja sitten yksilöliikkeet normijärjestyksessä.

Paikallaan makaaminen   10
Takaisin tullessa koira oli lonkallaan ja se oli kuulemma pitkällä kaulalla seuraillut tilannetta. Perusasentoon nousussa koira pomppasi ja perusasento oli vino.

---

Seuraaminen   7
Pisteet meni suurimmaksi osaksi ohjaajan typeryydestä. Käännyin väärään suuntaan ja sitä kommentoinkin ääneen kesken liikkeen... Lisäksi koira paikoin painoi jalkaan.

Liikkeestä maahanmeno   8
Painoi seuruussa ja siksi hidas maahanmeno.

Luoksetulo   8
Valuva pysäytys.

Liikkeestä seisominen   10
Rinna osaa kyllä paremminkin!

Noutaminen   9
Lähtöhaukusta piste pois. Lisäksi koira saalisteli kapulaa ja törmäsi eteentulossa.

Kaukot   0
Koira ei vaan noussut istumaan.

Hyppy   10
Jei.

Kokonaisvaikutus   7
Suorituksia kun oli laidasta laitaan.

---

Tulos: AVO2, 149 p. ja sijoitus 9./19.


---

SARA oli viimeisenä koirana luokassaan, joten ennen sitä sain vähän hengähtää ja keräillä itseäni. EVL oli jaettu kahteen kehään kahdelle tuomarille. Aino Juhantalo tuomaroi tunnarin, seuraamisen, luoksetulon ja ruudun. Muut yksilöliikkeet tuomatoi Carina Savander-Ranne. Lopuksi oli ryhmäliikkeet jälleen Aino Juhantalon tuomaroimina.

Tunnari   8
Rumaa haistelua.

Seuraaminen   8 ½
Tuomari kehui seuraamista. Pisteet meni jälleen ääntelystä. Sain huomautettua Saralle ääntelystä juuri ennen liikkeen alkua ja se olikin ihan hiljaa alun käännökset. Kaavion edetessä ääntely kuitenkin alkoi.

Luoksetulo   7 ½
Törkeen valuvat pysäytykset.

Siiten saatiinkin punainen kortti ja koe loppui siihen. EVL:n kehät oli vieretysten. Viereisessä kehässä oli ohjatun noudon kapulat ja Saran olisi pitänyt mennä omassa kehässään ruutuun. Sara juoksi kuitenkin viereiseen kehään ja se oli siinä sitten.


Hylkäyksestä huolimatta olen Saraan tyytyväinen. Pikkuvioistaan huolimatta koira tuntui hyvältä kehässä. Rinnakin teki kutakuinkin osaamisensa mukaan. Koetilanteessa koira oli oma itsensä. Kokeen jälkeen totesin vaan ettei se yksinkertaisesti osaa vielä kaukoja tarpeeksi hyvin. Itseeni en ole tyytyväinen. Rinnan kanssa jännitän ihan liikaa ja se näkyy ohjaamisessani. Moni ihminen tulikin jälkeenpäin kysymään, että mitä ihmettä tein kehässä?! Niin selvästi mun jännittäminen näkyi ulospäinkin. Tarviin lisää koetreeniä Rinnan kanssa.

4 kommenttia:

 1. No olipa hämäävästi nuo kapulat tuolla tyrkyllä! Hankala! :)

  VastaaPoista
 2. Tietääpähän mitä treenata ;)

  VastaaPoista
 3. Sinä säädät kyllä Rinnan kanssa ihan huolella. :)

  Rinnan työskentely näyttää kivalta vaikka kaikki tuomarit ei siitä tykkää.. :X

  VastaaPoista