sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä ;)

SARAN ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautui Viroon. Matkattiin laivalla mennen tullen. Mennessä oltiin yö laivalla. Tallinnassa järjesttiin KV-tokokoe, jossa samalla kilpailtiin Viron mestaruudesta. Tuomarina kokeessa oli itävaltalainen Johann Kurzbauer. Kokenut pitkänlinjan tuomari, joka oli päätuomarina tämän vuoden MM-kisoissa. Kokeen paikkana oli Tallinna Lauluväljakul. Koe oli nurmikkoalueella.

Yksilöliikkeet oli kahdessa osassa ja ryhmäliikkeet viimeisenä.

Seuraaminen   7 ½
Jouduin antamaan yhden ylimääräisen käskyn, kun koira jäi tollottamaan jotain (en muuten ole missään kokeessa aiemmin joutunut antamaan lisäkäskyä seuraamisessa!). Lisäksi koira toki äännähteli useimmissa liikkeellelähdöissä. Kokeen jälkeen katsomosta tuliin Saran seuruuta kehumaan. Näyttäähän se hyvältä, mutta ei kuulosta siltä :/

Kaukot   0
Nämä on nyt rikki. Jälleen koiralta jäi m-i-vaihto tekemättä ja se liikkui myös eteenpäin.

Luoksetulo   0
Sara latasi vain täysiä. Seisomisen käsimerkkiin se ei reagoinut ollenkaan, ehkei se jostain syystä nähnyt sitä? Annoin suullisen käskyn, jolla koira pysähtyi näppärästi seisomaan. Kehuin tästä.

Tunnari   7 ½
Rumaa nenätyösentelyä.

---

Ruutu   5 ½
Sara lähti merkiltä takaviistoon ja ulos kehästä. Pysäytin koiran ja uudella käskyllä se löysi ruutuun.

Metallihyppynouto   10
Taattua :)

Ohjattu nouto   9
Ei tietoa mistä piste lähti.

Zeta   9 ½
Vinkaisut liikkeellelähdössä ja jätettäess koiraa maahan. Maahanmeno oli nopsa ja seisominen suora.

---

Paikallaan makaaminen   7
Kaksoiskäskyllä maahan. Koira oli lonkallaan piilosta tullessa.

Paikallaan istuminen   9
Tassuttelua.

Tulos: EVL3, 193,5 p. ja sijoitus 5./6.

---

Koko luokassa oli siis kuusi koirakkoa. Näistä kolme oli ulkomaalaisia. Maan mestaruudesta kisasi siis vain kolme (!!) koirakkoa. Toistaalta ymmärrettävää, kun koko maassa on kuulemma alle kymmenen EVL:ssä kisaavaa koiraa... Että pienet on piirit siellä.

Muuten koe meni tutulla kaavalla, tosin englanniksi käskytettynä, mutta ryhmäpaikallaanoloissa oli kulttuurieroa ;) Koiria jättäessä otettiin yksi askel eteenpäin ja pysähdyttiin. Sitten liikkurinkäskystä käännettiin rintamasuunta sivulle ja poistuttiin jonossa kehästä. Takaisin tullessa mentiin jonossa noin metrin päähän koirista. Rintamasuunta pidettiin menosuuntaan, kunnes liikkurin käskystä käännyttiin koiraa kohden. Siitä sitten joko koiran taakse tai viereen.

Tuloksesta huolimatta kaiken kaikkiaan ihan hauska reissu oli. Nyt vaan uutta suunnittelemaan ;) 

3 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ikävää kun "puskista" tulee noita ongelmia. :(

  Saako udella mistä sinä noita kokeita olet bongannut? Puhuuko liikkuri englantia vai eestiä?

  VastaaPoista
 2. Esimerkiksi täältä löytyy: www.tako.ee. Jos ei viro taivu, niin laita teksti Googlen kääntäjään. Se kääntää ihan kohtuullisesti. Viron päässä ihmiset oli tosi ystävällisiä. Maileihin vastattiin pääasiassa suomeksi. Liikkurointikieli oli englanti.

  Ilmottele, jos suunnittelet matkaa. Tuun mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä. Ei ole ihan nyt ajatuksissa lähteminen ulkomaille, mutta kai sitä joskus voisi koittaa. Ja seura kelpaa! :)

  VastaaPoista