perjantai 14. syyskuuta 2012

Aamun tokot

Tokoiltiin aamulla Päivin kanssa lähikentällä. Välillä satoi, pidettiin rankemman sateen aikana taukoa.

Ruutu oli punaisista merkeistä ja punasella nauhalla. Merkin taustalla oli häiriömerkkejä ja lisäksi niitä oli ruutuunmenomatkalla. Ekalla lähetyksellä SARA meni väärälle merkille. Se jäi siihen merkkiin kiinni ja haki sinne seuraavillakin kerroilla. Tarvittiin apuja, että koira löysi oikealle merkille. Ekassa ruutuun menossa koira kaarratti häiriömerkeille, mutta käänsi kurssinsa sitten ruutuun. Seuraavilla se juoksi suoraan ruutuun. Ruudussa koiran paikka oli nyt joka kerta hyvä. Otin erikseen vielä merkille hakeutumisia. Laitoin merkkejä lähekkäin ja vaihtelin sijaintiani. Sijainnillani merkkasin merkin minkä taakse hakeutua, se on suoraan edessä. Ensin koira jäi taas johonkin merkkiin jumiin. Autoin koiraa menemällä aina askel kerrallaan oikeaa merkkiä kohden. Sara pääsi irti jumistaan ja vaihtoi oikealle merkille ensin kerran väärälle mentyään. Treenin loppua kohden se osasi jo heti hakeutua oikealle merkille. Näitä pitää näköjään muistutella välillä.

Seuruussa puutuin koiran ääntelyihin. Lisäksi Sara edisti hieman. Korjasin paikkaa taaksepäin tekemällä paljon vasempaan käännöksiä. Otin erikseen vielä perusasentoon tuloa eri kulmista. Näissä koira tuli hyvään kohtaan. Lisäksi tehtiin täyskäännös vasempaan + seis sekä askleita taaksepäin. Näissä Saran perusasento saattaa jäädä liian eteen. Treeniin nämä.

Tunnarissa tehtiin ensin kasa, oikea kapula oli kasan alimmaisena. Ekalla Sara nappasi vaan siitä päältä jonkun. Sitten se toi kapulat joihin Päivi oli koskenut (osan Päivi oli kaatanut rasiasta maahan, osaa oli asetellut käsin). Rumaa! Lopulta koira nappasi oikeankin suuhunsa. Se vaan otti samalla kertaa kaksi kapulaa enkä huomannut, että oikeakin oli mukana. Annoin vaan uutta käskyä ja koira oli tekemättä mitään. Huomasin tässä vaiheessa, että oikea oli jo otettu. Hyvä tietää, ettei Sara lähde tuomaan ihan mitä sattuu, jos omaa ei ole. Oli vaikea treeni, ehkä kuitenkin kolme kerrosta kapuloita oikean kapulan päällä on liikaa :p Toistolla kyllä onnistui kerrasta. Tauon jälkeen otettiin vielä yksi tunnari. Nyt kuusi kapulaa oli rivissä, parin sentin päässä toisistaan. Oli hyvä!

RINNA vähensi ensin kierroksiaan juoksemalla ruudun ja merkin väliä. Merkin oli hyviä, ruudutkin muuten, mutta haluisin koiran tarjoavan paikkaa keskemmältä. Nyt kurvatessaan ruutuun paikka saattaa jäädä vähän liian vasempaan. Korjataan tätä joskus.

Pääasiassa Rinnan kanssa työstettiin seuraamista. Paikka pysyi hyvin näyttelyremmissä seuruuttaessa. Otettiin myös häiriöitä. Ensin perusasennossa, sitten seuruussa. Rinna oli pätevä! Häiriöistä se tsemppasi vaan lisää ja teki tosi hyvää seuraamista pitkiäkin suoria. Tätä lisää, kiitos!

Rinnan kanssa tehtiin myös liikkeiden välejä. Väleissä koira kulkee ihan kivasti mukana. Liikkeiden alkaessa palkkasin koiran ensin vähän riehuttaen ja sitten vasta lelulla. Näin teen jatkossakin. Rimppa näytti myös vähän kaukoja. Avon kaukot onnistui nytkin kertakäskyllä. Muut vaihdot on näköjään ruosteessa. Niitä pitäisi kanssa ylläpitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti