perjantai 1. maaliskuuta 2013

Paluu arkeen eiku aksaan

Torstaina junailtiin puoli Suomea takaisin kotiin. Kotona käytiin vaan kääntymässä ja mentiin treenaamaan :)

SARAN agiradat:


Eka radan vaikein kohta oli muuri. Koiralle piti antaa tilaa ennen sitä, ettei palikat lennelleet. Onnistuttiin. Ohjasin koiran takaakiertoon kauemman siivekkeen kautta ja sitten päällejuoksulla otin koiran vastaan vieden paremmassa kulmassa muurille. En kokeillut, mutta takaakierron olisi voinut tehdä myös lähemmän siivekkeen kautta sylkkärinä ja sylkkärinä ohjata koira myöskin muurille. Näytti toimivalta sekin.

Toinen mitä hiottiin kolmannella hypyllä tapahtuva valuminen. Sara hyppäsi herkästi liian pitkälle. Valssaten valuin lisäksi vaan koiran tielle. Työnnölläkään ei ollut haluttua vaikutusta ja rimakin tippui sillä. Parasta oli lähteä koiran kanssa yhtä matkaa, vekata ennen kakkosta ja vaan luottaa siihen, että koira menee putkeen ja vielä oikeaan päähänkin. Meni se. Näitä voisi silti treenata varmemmaksi. Tositilanteessa en uskaltaisi näin ohjata :p

Toisella radalla kokeilin 9.-10. esteillä poispäinkääntöä. Valssaus oli parempi. Suoralla 11.-13. linjasin vaan kulkuni putken päätä kohden ja siten koira meni oikeaan putkipäähän. Helppoa. Pitää myöskin muistaa ohjata aina rata loppuun asti. Nyt helposti ohjaus loppui koiran mentyä putkeen eikä vikalle esteelle tapahtunut kunnolla vientiä ja linjat valui!

Sara teki myöskin kaukovaihtoja läheltä. Siististi tehty.

---

Hyppytekniikkatreeneissä SARA teki ensin korkeuden arviointia ja sitten set pointia. Kummassakin oli medivälit ja rimat nostettiin 50 senttiin asti. Korkeuden arvioinnin sarjana oli kolme tavallista hyppyä (välit 5 ft), joiden jälkeen hyppy 7 askeleen päässä. Vikassa hypyssä oli siivekkeet okserina, mutta rima vain taimmaisessa esteessä. Saran ongelmana on liian kaukaa ponnistaminen ja se näkyi nytkin. Koira katsoi etäisyyden kuitenkin rimasta eikä siivekkeistä. Olin lelun kanssa koiraa vastassa sarjan jälkeen. Saralle selvästi sopii tämä paremmin. Set pointissa oli näköjään täkeää mihin jätin koiran lähdössä. Jos jätin sen liian kauas apuhypystä, mutta kuitenkin niin lähelle ettei koira osannut ottaa pientä väliaskelta ennen hyppyjä, se teki hassut tasajalkahypyt kummallekin esteelle :p Tässäkin tyyli oli parempi, kun olin lelun kanssa sarjan jälkeen vastassa.

RINNAN korkeuden arviointi ja set point sujui kyllä, mutta lähtöasennossa koira on alkanut taas valumaan korppikotka-asentoon :/ Tarvii taas alkaa puuttumaan siihen.

Rinna teki lisäksi taipumista set-pointilla:En osaa sujumisesta sanoa mitään. Tätä Rinna teki ekaa kertaa ja ainakin kokemattomuus näkyi. Suoristuksissa se niputti vikat hypyt yhteen. Koiran sai kyllä ottamaan senkin välin laittamalla lelua aivan vikan esteen lähelle. Tyyli tässä tosin oli omanlainen :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti