keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Aamun tokot

Lähikenttä oli jo lähes kokonaan aurattu. Aururit tuli jatkamaan töitään treenien aikana. Ei hainnut. SARA tekin ensin luoksetuloa. Ekan otin läpijuoksuna. Ei olis ehkä pitänyt, sillä sen jälkeen koira tuli tuhatta ja sataa... Stopit oli kuitenkin hyviä, maahanmenot ei. Tehtiin pysäytyksiä erikseenkin, lähinnä maahanmenoja. Näin ne sujui. Alun maahanmenossa koiralla meinasi jäädä kyynärä hieman ylös. Näihin pitää kiinnittää huomiota.

Sitten seuraamista. Pidin nyt joka kerta katseavun mukana vasempaan käännöksissä. Se tuntui toimivan, koira ei ainakaan kertaakaan tehnyt kierrosta minun ympäri. Hidastin myös omaa liikettäni käännöksissä ja käännöksen jälkeiset pysähtymiset toimi. Pari äännähdysta koirasta pääsi. Näistä se sai nyt tukistuksetkin. Äänet pitäisi saada kokonaan pois. Kaiken kaikkiaan en tällä hetkellä tykkää Saran seuruusta. Kuulemma se kuitenkin näyttää hyvltä, mutta tuntuu huonolta. Koira on hieman edessä ja jotenkin liian innokas :p

RINNA teki välissä. Ensin noutoa. Olin valmistaunut ärähtämään äänestä, muttei koira äännellyt kertaakaan lähdöissä. Ehkä se kertapuuttuminen riitti, toivottavasti. Muutenkin nouto oli hyvää. Seuraamisessa tein ensin koiralle kontaktihäiriöitä namikäsillä huidellen. Tsemppasi se hienosti. Pidempääkin seuruuta tehtiin. Nyt ei kentän epätasaisuudet enää haitanneet. Kun edistys ei ole enää koiran ongelmana, niin palkkauksen voisi kokonaan siirtää vasempaan käteen. Ehkei koira sitten enää vilkuilisi oikeaa kättä? Jäävistä seisominen oli hyvä. Maahanmenoissa se kyynär meinaa jäädä edelleen hieman ilmaan. Pitänee pohtia tätä.

SARA teki sitten noutoa. Onkin ollut sellainen fiilis, että koiralla on vinoutumassa taas luovutusasennot ja nyt ne vinoutui. Työstettiin niitä jalkaa tömäyttämällä. Kerran täräytin vahingossa koiran tassullekin ja se vinkaisi, mutta sen jälkeen asento hieman parani. Näitä täytyy vielä kuitenkin vääntää lisää. Tehtiin sitten nouto alle ja palkatta siirryttiin kaukoihin. Koira teki hyvät vaihdot. Otin vielä muutaman muunkin liikkeen alle palkatta ennen kaukoja, mutta edelleen vaan koira teki hyvät vaihdot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti