tiistai 19. maaliskuuta 2013

Lampaita & tokoa

Aamusta lähdettiin Somerolle, jossa RINNA pääsi lampaita tapaamaan. Kumpikin kierros tehtiin pyöröaitauksessa. Sain jo hyvin koiran kiertämään lampaita aitausta myötäillen. Nyt pitäisi jo alkaa miettimään käskyjä. Vähitellen meille ehkä alkaa tulemaan jo yhteisymmärrys tekemisestä, ehkä :p

---

Illemmalla tokoiltiin Tiinan kanssa lähikentällä. Koirat teki vuorotellen. SARPPA oli ihan villinä :D Ruutuun menot ei meinanneet kummastakaan suunnasta sujua, kun koira joko juoksi merkiltä ohi tai merkiltä ruudun sijasta se jatkoi eteenpäin matkaansa häiriömerkeille. Ruutuunkin se sitten löysi lopulta, kunhan vain kuunteli. Ohjattu nouto oli sujui kuitenkin hyvin. Pitäisi taas enempi varmaan ottaa näitä kuuntelutreeninä. 

Luoksetuloa tehtiin 35 metristä. Harvemmin tulee otettua 30 metriä pidempää kokeenomaista luoksetuloa, pitää muistaa tehdä useammin! Sara latasi aika vauhtia, mutta teki kuitenkin stopin hyvin. Mun käskytys oli vaan myöhässä. Palkkasin stopista ja maahanmenoja tehtiin erikseen suurilla avuilla.

Kentän pohja ei ollut tasainen ja koiraa oli vaikea seuruuttaa. Zetassa maahanmeno oli hidas, samoin istuminen. Istuminen oli nopsempi toistolla. Maahanmenoihin pitäisi vahvistaa sitä oikeanlaista tekniikkaa. Tunnari tehtiin parilla kymmenellä kapulalla. Haistelu oli hyvää, mutta ekalla koira nappasi väärän läheltä omaa. Eikö se sittenkään malttanut haistella tarpeeksi tarkasti? Lähetin koiran uudestaan kapuloille ja nyt oikea nousi. Tehtiin vielä uusi ja nyt koira löysi kerralla oikean.

RINNA teki ensin merkkiä eikä se meinannut löytää merkkiä millään tai sitten se ei vaan ymmärtänyt mitä tehtiin? En vihjannut sille mitenkään merkistä (mullei ole pelkkään merkkiin vihjettä, on vain ruutuun tai ohjattuun!). Lopulta kuintekin koira ymmärsi merkin ja tekin ihan hyviä toistoja sillä. Luoksetuloa tehtiin vain suoraan leluun kiinni, ajatuksena vain matalampi laukka-askel. Seuraamista tehtiin lyhyesti palkaten joko kainalosta tai vasemmasta kädestä lelulla. Koira teki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti