sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lähikentällä

Rinnalta jäi tokokoe väliin kyytiauton starttiongelmien takia. Mutta ei hätää, tokoiltiin Tiinan kanssa lähikentällä. SARA teki kokeenomaisesti liikkeitä. Koira oli ensin katsellut Miilun treenit minun liikkuroidessa niitä ja oli liian energinen. Tämä näkyi etenkin ekassa liikkeessä, seuraamisessa. Alussa oli paljon askeleita ja käännöksiä. Näissä koira äännähteli pienesti ja sai toki palautetta niistä sitten. Seuraavat liikkeet eli luoksetulo, ruutu ja tasamaanouto oli hyviä. Kaukoissa koira tuli eteenpäin s-m-vaihdossa. Siitä ärähdin ja käskytin vaihdon uusiksi. Ärähdyksen jälkeen koira teki sen vaihdon ja loputkin vaihdot hyvin. 

Korjauksena Sara teki seuraamista. Samanlailla otettiin alkuun askeleita ja käännöksiä. Näissä taas pääsi koirasta pienia ääniä. Nämä onkin pahoja heti kaavion alussa tehtyinä. Seuruusta koira ei saanut konkreettista palkkaa vaan jatkettiin kaukoilla perään. Kaukot oli siistimmin tehdyt. Teetin vielä kaukoja takapalkallakin. Lisää treeniä vaan noihin kaukoihin edelleenkin. Koira pitää saada tekemään ne kunnolla.

Kaukot videolla.

RINNA teki avoimen luokan liikkeitä kokeenomaisesti. Rinnanen oli katsellut kentän laidalta muiden koirien treenit ja se otti kovasti häiriötä ruudusta ja merkeistä :/ Seuruussa se kitisi ja vilkuili merkkejä. Liikkeestä seisominen oli hyvä. Luoksetulossa se pysähtyi hyvin, mutta otti sen jälkeen pari askelta. Liikkeestä maahanmenossa oli tarkoitus antaa koiralle apu, ettei se oikea kyynär jää yhtään ilmaan. Annoin avun, mutta jotenkin erikoisesti :p Nouto ja kaukot sujui.

Korjauksena Rinnalle tehtiin perusasentoa ja lyhyttä seuraamista häiriöillä. Näitä pitäisi tehdä useammin! Liikkeestä maahanmenoissa annoin normaalimman avun ja se toimi paremmin. Luoksetulossa laitoin lelun takapalkaksi. Ensin koira ennakoi sitä. Otin siis pari juoksua luokse ja sen jälkeen pysäytyksellä. Nyt koira ei tassutellut.

Rinnan kanssa pitäisi miettiä mitä teen sen kitistessä. Nyt kitinää oli vähän joka välissä. Miksi se kitisee välillä ja välillä on ihan hiljaa? Mistä se johtuu? Jos huomautan siitä, niin ymmärtääkö se? Miten koiraa pitäisi valmistella tekemiseen (rauhottaa, purkaa virtaa tms.), niin ettei kitinää tulisi? Argh, kun en tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti