sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sunnuntai

Tiinan kanssa vuokrattiin treeniaikaa MAreena-hallista Valkeakoskelta. Pikkasen mietitytti mikä järki oli sinne asti lähteä treenaamaan, mutta treenit oli hyvät! SARA teki kokeenomaisesti paikallaan istumisen, seuraamisen, ruudun, luoksetulon, tasamaanoudon sekä kaukot. Liikkeiden välit pidettiin pitkinä, juteltiin ja rapsuttelin koiraa silloin. Istuminen oli hyvä. Seuraamisessa koira taaskin olisi kiertänyt minut ympäri vasempaan kääntyessä juoksussa (kuten teki viime kokeessakin). Tästä se sai torut ja seuruun alkuosa sisälsikin vasempaan käännöksiä juoksussa. Pari perusasentoa oli vinoja (juoksusta seis ja paikoillaan käännöksen jälkeen), lisäksi koira ynähti pari kertaa liikkeellelähdöissä. Näistä huomautin. Ruutu oli hyvä, seuruuseen tullessaan se tosin tuli vähän liiankin tiiviisti. Luoksetulossa annoin suullisen käskyn seisomiseen ja koira meni maahan. Käskin sen ylös sieltä ennen loppuosaan. Maahanmeno oli saraksi ihan hyvä. Nouto oli hyvä. Kaukot Sara teki huonosti, kuten kokeissakin. Huomautin sitä huonosta vaihdosta (s-m) ja loput koira teki paremmin. Kokonaisuutena meni hyvin.

Korjuutuksia sitten. Seuraamisessa tehtiin juoksussa ympyrää eri suuntiin. Näitä kannattanee tehdä toistekin, sillä käännökset kaikkiin suuntiin juoksussa oli parempia tämän jälkeen. Lisäksi tehtiin juoksusta pysähtymisiä. Nekin oli nyt hyviä. Luoksetulossa annoin seisomiseen sekä käskyn että käsimerkin. Näin koira ei mennyt maahan. Sitten pelkällä käskyllä ja koira ei edelleenkään mennyt maahan. Näihin pitää saada edelleen oikeita toistoja alle. Kriittinen tekijä on tehdä pysäytystä luoksetuloliikkeessä. Vapaasti tehtynä Sara tekee käskyllä seisomisen kaukanakin. Kaukoja tehtiin vielä lopuksi. Ihan ookoosti koira teki, vaikka alle tehtiinkin liikkeitä palkatta.

RINNA teki loppuun seuraamista. Se oli muiden treenatessa hallin reunalla olleessa häkissä ja otin sen sieltä suoraan tekemään seuraamista. Hyvin se teki, vaikkakin kontakti harhaili välillä merkkeihin ja ruutuun.

---

MAreenalta suunnattiin Purinalle, jossa oli agilityn koulutusohjaajien kurssi. RINNA oli demokoirana. Tehtiin ohjauskuvioita kuvitellen, ettei koira ollut niitä aiemmin tehnytkään. Olipas hauskaa! Mukavaa perustreeniä esteittä tai muutamalla esteellä rimat matalalla. Ohjauskuvioina oli persjättö, valssi, takaaleikkaus ja välistäveto. Tiedän, että ohjaamiseni on minimaalista. Kuvittelen tekeväni ohjauskuviot kunnolla, mutten tee. Nytkin sain palautetta tästä. Rinna kuitenkin lukee ohjausta siltikin hyvin. Se on vissiin tottunut :p

Demoilun ohessa Rinna teki A-estettä ja puomia minun jättäytyessä taakse. Onnistui. Kepeillä kokeilin mitä koira kestää. Koiran takana saan tehdä mitä vaan. Ei haittaa. Vedätyskin toimi lelun ollessa edessä tai minulla. Pienellä totutuksella sain myöskin hyppiä tasajalkaa keppien vierellä koiran siitä välittämättä ja sain myöskin kiipeillä vierellä olleilla parilla rappusella ylösalas. Koiraa vastaa juoksu ei vielä onnistunut eikä keppien välistä pujahdus koiran edellä. Eri kulmista haku oli tänään Rinnalle vaikeaa. Se ei vaan keskittynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti