lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pieksis

SARA oli Pieksämäellä tokokokeessa. Pitihän se liikkuri Eikka kokea ;) Samalla tuomarikin oli uusi tuttavuus, Erkki Shemeikka. Koe pidettiin Pieksämäen Palveluskoirayhdistyksen järjestämänä kylmässä hiekkapohjaisessa HAU-HAU-hallissa. Liikkeistä ensin oli paikallaanolot, sitten yksilöliikkeet normijärkässä kahdessa osassa. Sara oli koirista toisiksi viimeinen suorittaja.

Paikallaan istuminen   10
Oli samassa kohdassa mihin olin koiran jättänytkin.

Paikallaan makaaminen   10
Tässäkin koira pysyi asennossaan.


Seuraaminen   8½
Tää ei vaan tunnu yhtään hyvältä :/ Sara äännähti muutaman kerran. Näistä sähähdin sille ja koira reagoi niihin pudottamalla kontaktin ja tekemällä vinoja perusasentoja.

Zeta   10
Alussa koira jälleen äännähti. Sähähdin sille ja kontakti katosi. Annoin väärän maahanmenokäskyn. Maahanmeno oli hidas, samoin muutkin asennot. Unohdin myös kävellä hieman hitaampaa.

Luoksetulo   7 ½
En vaan osaa arvioida pysäytyskohtia eikä koira osaa pysähtyä. Lisäksi koira äännähti tässäkin jättäessä koiraa.

Ruutu   10
Tässä koira piippasi ruudussa, kun kävelin sen ohi.



Ohjattu noutaminen   10
Saraksi jopa nopea merkille lähtö!

Metallihyppynouto   10
Koira oli vähän varoivainen kylmän kapulan kanssa.

Tunnari   8 ½
Pisteet meni kapulan pureskelusta, joskin koira vain kerran korjasi otettaan kapulasta, ei pureskellut. Haistelu oli nyt siistiä.

Kaukot   9
Koira tuli eteenpäin s-i-vaihdossa ja lisäksi se tassutteli vaihdoissa.

---

Tulos: EVL1, 297 p. + KP ja sijoitus 2./13.

---

Ekan kehän jälkeen suututti koiran ääntelyt :/ Selvästikään koiralle suhahtamisesta ei ole apua, se ei auta mitenkään. Treeneissä tekemääni kunnon huomautusta en viitsinyt tehdä. Pitää miettiä erilaisia tekoja ennen kehään menoa. Sarahan on yleensä mulla paljolti mukana hengailemassa omaa vuoroa odottaessa. Autoon laitto ei ole ratkaisu (jos siis autoa on edes tarjolla). Voisin kokeilla laittaa koiran syrjempää, vaikkapa muutaman metrin päähän minusta odotuksissa. Onneksi koira ei kuitenkaan äännellyt yhtään toisessa kehässä, joten ehkä hyväkin mieli jäi :) Aijoo, ja jännitti vähiten ikinä!

2 kommenttia:

  1. Sinä olet ahkera kun viitet lähteä noin kauas kokeisiin. Jos joskut haluisit lähteä kimppakyydillä niin voisin tulla mukaan. Yksin en viitsi lähteä kustannusten vuoksi. :(

    Onnittelut hienosta tuloksesta kuitenkin! Nuo ääntelyjutut on niin arsesta, en vieläkään tiedä miten saisin Gimmalle siitä sanottua niin että se sen ymmärtäisi. Olen yrittänyt sitä huomauttaa, mutta se ei ole yhtään tajunnut mistä sitä kovistelen.

    VastaaPoista
  2. No oon vissiin vähän yllytyshullu :p Ja hyvässä seurassa on aina mukava matkustaa :)

    VastaaPoista