tiistai 12. maaliskuuta 2013

Agia & Ninaa

RINNAN agitreeneissä kisaratana oli:


Koira oli liukas. En saanut siihen juurikaan otetta ja hallinta petti. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin se on kepit. Koira kauko-ohjautui kepeille hienosti. Itse olin vasta alun hyppyesteillä, niin koira oli jo vilahtanut putken läpi kepeille ja pujotteli virheittä. Lopuksi tehtiin kolmea ekaa hyppyä vaatien koiraa käteen. Muutaman yrittämän jälkeen se onnistui.

---

HAU:n tokoissa oli tällä kertaa Nina Manner kouluttamassa. SARALTA katsastettiin luoksetuloa ja seuraamista. Luoksetulo ei vaan vieläkään toimi, eli lisää treeniä vaan :p Seuraamisessa sain taaskin muistutuksen siitä, että voisin käännöksissä hidastaa omaa liikettä. Koira ei vaan kerkiä muuten mukaan ja siksi käännösten jälkeiset asennot vinoutuu. Vasempaan käännöksiin juoksussa voisin lisäksi liittää katseavun, ettei koira tee nyt jo tutuksi tullutta ylimääräistä kierrosta minun ympäri. Käännös tulee koiralle liian yllätyksenä.

Muistiinpanoja muilta:
Koiran voisi opettaa kiertämään merkkiä ja käskeä koira sitten, ei pysähtymiskäskyllä vaan tiettyä paikaa tarkoittavalla käskyllä merkillä pysähtymään. Vauhtia saadaan näin ylläpidettyä kierrättämällä välillä merkkiä. Ja luoksetuloissa pitäisi välillä muistaa palkata heti liikkeellelähdöstä. Näin koiralle saadaan räjähtävämpää asennetta jo lähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti