maanantai 18. maaliskuuta 2013

Aksat & tokot

RINNAN treenirata:


Rimpan kepit sujuu aika itsenäisesti. Se on selvästi varmempi ja vauhtiakin on tullut taas lisää. Pystyin jättämään sen pujottelulle ja pääsin koiran edelle viemään sitä valssilla neloselle. Ehdin myös hyvin persjättöön vitoselle ja vielä toiseenkin persjättöön kutoselle. Välistävedot seiskalla-kasilla oli ookoot. Ongelma tulikin sitten ysille viennissä, sillä koiraa veti kepit valtavasti. Kun sain sen pakkovalssilla ysille, niin se herkästi karkasi ohjauksesta ja puomin sijasta päätyikin putkeen. Viidelletoista viennissä käytin persjättöä ja kuusitoista mentiin viskileikkauksella. Kaiken kaikkiaan ohjaukset toimi aika kivasti, mutta hallinta sais olla parempaa :p

Keinua tehtiin erikseen. Ekalla meinasi tulla lentokeinu, sen jälkeiset koira teki paremmin.

---

Ennen HAU:n tokojen alkua SARA teki pussia. Vedätin remmiin kiinnitettyä lelua pussin läpi. Ehkä tämä taas korjaisi pään alemmas.

Tokoissa Sara teki ensin pitkästä aikaa ohjattua noutoa. Merkit oli nopeita, samoin noudot. Luovutusasentoon tulot oli vauhdikaita ja luovutusasennot suoria. Suunnatkin sujui. Kertaalleen koira ei löytänyt agiesteiden seasta kapulaa ja päätyi keskimmäiselle, mutta sain sen pysäytettyä juurikin ennen kuin koira nosti kapulan. Hyvin se totteli, ei ole aina totellut niin hyvin! Tunnarissa kapuloita oli parisen kymmentä. Siististi haisteltu! Jääviä teetin ensin minun peruutellessa. Istumisiin koira tarjosi maahanmenoja (!!). Sitten kun sain sen tekemään istumiset istumisina, se teki ne peruuttamalla :p Kuitenkin seuraamisessa kaikki asennot löytyi. Maahanmenoissa pitäisi muistutella nopsempaa asennetta.

Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin juosuttamalla koiraa putken kautta. Stopit kaikilta matkoilta oli hienoja. Maahanmenoissa mennään edelleen parissa metrissä. Ei pilata kiireellä näitä. Kaukoissa seisomaannousujen lyhennykset toimi. Niitä pitää kuitenkin vahvistaa vielä. Muut vaihdot oli ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti