tiistai 26. maaliskuuta 2013

Jessicalla

SARA teki ruutua. Otin esille koira tassuttelevan pysähtymisen ruudussa ja hitaan, valuvan maahanmenon siellä. Näitä voisi treenata erillään ruudusta. Koiraa voi lähettää esimerkiksi lelulle ja ennen kuin koira on lelulla tulee käsky. Hyvästä pysähtymisestä koira saa jatkaa lelulle tai hakea palkan ohjaajalta. Ruutuunkin palkkausta enemmän siten, että pallo lentää koiran yli, mutta koira saa mennä pallolle vasta ohjaajan luvalla. Heittopalkoissa, joissa koira saa lähteä palloa kohti, koira yleensä tassuttelee vähän suuntaan ja toiseenkin pallo mielessään. Ei siis niin. Muista kriteerit ja pidä niistä kiinni! Ruudussa voisi tehdä enempi kuuntelakin eli kaukoja ruudussa tai sitten välillä käsken suoraan maahan.

Haluan Saralle lisää vauhtia ohjatun noudon merkkiin. Työstettiin sitten sitä. Liikkurin käskystä voisinkin vapautaa koiran ja palkata jo siitä. Näin nostetaan koiran viretilaa. Voin myös vapautuksen jälkeen lähettää koiran lennosta merkille tai ottaa uudestaan perusasentoon ennen lähetystä. Lisäksi palkkalelua/kosketusalustaa voi pitää merkin takana. Ja välillä vois koiraa kierrättää merkin ympärikin.

Seuraamista esiteltiin lyhyesti. Koira oli liian korkeassa vireessa ja seuraaminen oli rumaa :/  Seuraaminen oli lennokasta ja koira painoi. Nostelin jalkaa painamisen korjaamiseksi, mutta korjaantuminen oli vain hetkellistä.

Saran rumaa seuraamista videolla.
Lisää seuraamista.

RINNA näytti myöskin seuraamistaan. Oli ruutua, merkkejä ja kapuloita häiriönä. Kontaktin tippumisesta kunnollinen huomautus! Rin tsemppasi näistä hyvin ja seuraaminen tuntui paremmalta. Videolta katsottuna koira vaan peitsaa rumasti :/ Aiemmin se ei ole tuota noin rankasti tehnyt, kai. Perusasennot Rinnalla on välillä vinossa. Se on saanut paljon palkkaa oikeasta kädestä selän takaa jo menneen edistysongelmansa takia. Nyt palkkausta enempi vasemmasta kädestä ulkopuolelta.

Rinna keskittyy huonommin. 
Rinna keskittyy vähän paremmin.

Muuta:
- Jäävissä kuuntelu: asentojen käskyttäminen selin koiraan. Ensin koira paikoillaan, sitten liikkeessä (namilla heittämällä koira liikkeelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti