sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Korreja

Korrit piti Purinalla tokopäivän. RINNA oli Pekan ryhmässä. Ekalla kierroksella katsastettiin seuraamista. Mun mielestä Rin ei tee töitä niin paljoa kuin se pystyisi. Vissiin tämäkin on onneksi enemmänkin vain mun pään sisäinen ongelma :p Aluksi koira äänsi liikkeellelähdön lisäksi käännöksissä, en ollut purkanut tarpeeksi koiraa ennen seuruuseen ottoa. Koira piti pääasiassa kontaktin, mutta pudotti sen painamisen jälkeen. Ilmeisesti koira näin rauhoitteli itseään. Annoin välillä koiran kunnolla purkaa itseään lelun kanssa juostessaan. Sen jälkeen se teki paremmin töitä, ei äännellyt ja seurasi taisaisemmin. Jatkossa siis pitää aina muistaa kunnolla purkaa koira ennen tekemisen vaatimista. Tehtiin myös pidempiä seuruukaavioita ja Rinna jaksaa kyllä hyvin, mun ei tarvii pelätä sen motivaation suhteen. Käännöksiä ja askeleiden jälkeisiä perusasentoja pitäsi työstää paremmiksi.

Toisella kierroksella otin ohjelmaksi ensin luoksetulon stopin. Rinna tekee välillä pysähtymisen pomppivasti. Onkohan se koiran tapa vaiko peruja lelujen heittelystä? Joka tapauksessa tätä lähdetään työstämään palkkaamalla koiraa läpijuoksuissa ja stopeissa kädestä tipahtavalla narupallolla tai narulelulla. Pysäytyksen jälkeisiin tassutteluihin ohjeeksi tuli pysäytyksen jälkeen laittaa palkkalelu koiran eteen ja itse siirtyä sivummalle, jonka jälkeen koira saa juosta lelulle. Lisäksi voisin töniä koiraa sen seistessä ja näin vahvistaa ideaa. 

Sitten tehtiin ohjattua noutoa ja työstettiin siinä ääntelemättömyyttä. Rinnan ongelmanahan on ollut haukku sen lähtiessä merkiltä kapulalle. Koira jännittyy merkillä liikaa. Nyt päästin koiran heti noutoon sen pysähdyttyä merkille. Nopeaan tahtiin tehtynä se ei ehtinyt jännittyä liikaa eikä sen tarvinnut päästää jännitystä ulos äänellä. Merkillä oloa pidemmästi tehtiin erikseen. Siitä ei kuitenkaan koiraa lähetetty kapulalle vaan se sai tulla hakemaan palkkalelun multa. Näin koira oppii rentoutumaan merkillä. Jatkossa voin edelleenkin kieltää koiraa huudon kanssa merkille menosta (kuten myös noudossa ja ruudussakin sekä seuruun liikkeellelähdöissä), koira reagoi kieltoon kuten halutaankin.

---

Koulutuksessa siirryttiiin ATD:n hallille, jossa mulla alkoi uuden tokokurssin veto. Sen jälkeen SARA sai palauttelut eiliseltä. Tehtiin luoksetulon pysäytyksiä erillisenä. Stopin suhteen tehtiin vain kuuntelutreeniä. Maahanmenoissa työstettiin tekniikkaa. Annoin suuret avut ja nyt koira tekee parissa metrissä mulle kelpaavan maahanmenon. Matkaa tarvii siis vielä kasvattaa ja apuja vähentää, muttei liian nopeasti.

Kaukoissa koira ei nytkään ensin tehnyt kunnolla asennon lyhentämistä seisomaannousuissa. Toistojen myötä saatiin taas sujumaan. Tämä ei vaan ole vielä tarpeeksi vahvana koiran mielessä. Treeniä vaan. Seuraaminen oli hyvää. Keskityin lähinnä käännöksiin ja käännösten jälkeisiin pysähdyksiin. Lisää treeniä kaipaa nämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti