perjantai 8. maaliskuuta 2013

Angry Rinna

Eilen RINNA pääsi Somerolle lampaille. Ekalla kierroksella se ensin rällesti lampailla. Se sai palautetta siitä ja otti kovin itseensä. Toiseen kierrokseen mennessä koira oli päässyt kamaluuden ylitse. Lampaat oli pyöröaitauksessa ja menin koiran kanssa sekaan. Pieni tila sai koiran käyttäytymään nätimmin. Sitten päästettiin lambit aitauksesta ja Taimi-bc tuli Rinnaa auttelemaan. Koiralla oli nyt parempi asenne. Se on kuitenkin vielä hirvittävän epävarma siitä mitä se saa tehdä ja mitä ei. 

---

Tänään tokoiltiin lähikentällä. Se on aurattu! SARA aloitti tasamaanoudolla. Sujui. Luovutusasennot oli suoria, mutta silti tekisi mieli treenata niitä lisää... Sitten ruutua. Merkit oli hyviä. Merkiltä oikeaan ruutuun mennessä koira oli turhan laidassa ruudussa, vasemmalta se löysi paremmin paikan. Tehtiin myös läheltä paikanhakua. 

RINNA aloitti oman vuoronsa luoksetulolla. Se juoksi kahteen kertaa käsimerkistä läpi. Käskyllä sain sen pysähtymään. Taisi olla virhe ottaa ekana vauhtiliikettä, jossa vaaditaan pysähtymistäkin :p Näitä se ei ole aiemmin treeneissä tehnytkään, viime kokeessa vain. Kolmannella yrittämällä annoin suosiolla suullisen käskyn ja sillä koira stoppasi hyvin. Ehkä vaihdan pysähtymiskäskyksi suullisen? Sitten tasamaanoutoa. Namitin koiraa lähdöissä eikä se äännellyt. Kapulaa koira saalisteli, mutta tämä korjautui antamalla toinen käsky koiran lähestyessä kapulaa. Eteentulot oli hyviä, samoin sivullesiirtymät.

Toisella kierroksella SARA teki luoksetuloa. Seisomisissa koira ei nyt kertaakaan mennyt maahan ja pysähtymiset oli hyviä. Maahanmenot oli alkuun huonoja, mutta loppua kohti nekin parani. Seuruussa oli yksi ääni ja yksi vino perusasento. Muut vinot koira ehti korjaamaan itse. Seuruusta koira ei saanut kehuja kummempaa ja otettiin kaukot perään. Tehtiin kolme settiä ja kaikki oli hyviä!

RINNA teki vielä seuraamista. Ihan ookoo oli. Tosin ruutumerkkejä koira vilkuili ja epätasaisemmissa kohdissa katseli jalkoihinsa. Eipä ole koira tainnut tehdä seuruuta epätasaisella pohjalla. Nyt tehtiin vielä nami nenässä kiinnikin. Jäävistä maahanmenoissa tömäytin jalkaa ja annoin vartaloapua, ettei kyynär jäänyt ylös. Seisomisia tehtiin selkä etu- että takapalkalla. Sujui hyvin. Avon kaukot tehtiin kahteen kertaan. Ekassa setissä tarvittiin yhteen istumaannousuun kaksoiskäsky koiran katsellessa ohikulkijoita. Muuta vaihdot se teki kertakäskyllä, mutta aika eläväisesti. Tästä pelkät kehupalkat ja tehtiin uusiksi. Nyt koira teki palkan arvoisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti