sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

SM

Viikonloppuna ratkottiin vuoden parasta tokokoiraa Laukaalla. RINNA osallistui ekaa kertaa näihin karkeloihin. Se kisasi voittajaluokassa ATD:n joukkueessa. Enempi olisi voinut treenata, mutta olen kuitenkin ihan mielettömän tyytyväinen suoritukseen. Pisteillä ei juhlittu, mutta se fiilis! Oltiin niin koiran kanssa yhdessä kehässä. Pitkästä aikaa (tai ekaa kertaa ehkä ikinä?) koira toimi kisoissa kuten se treeneissäkin toimii. Itse jännitin varmaan vähiten ikinä ja se varmasti vaikuttaa Rinnan toimintaankin. Oppisinpa olemaan jännittämättä! Mikä fiilis!

Koe alkoi jo hyvin koirien tarkastuksesta, jossa Rin oli ekaa kertaa rentona. Se tervehti tuomaria ja sen jälkeen seisoi paikoillaan käskyn alla vapaasti ja antoi tuomarin kopeloida. Tätä on työstetty, mutta tähänkin varmasti vaikutti mun vähempi jännittäminen.

Kehä 1: tuomarina Jaana Tala

Paikkamakuu   10
Aika hyvä. Lonkka-asento pois ja asennon otot nopsemmiksi niin on hyvä.

Kokonaisvaikutus   10  

Kehä 2: tuomarina Pirkko Bellaoui


Ruutu   7
Rinna juoksi takarajalle ruutuun. En kuitenkaan nähnyt varmaksi koiran olevan ruudussa, joten käytin lisäkäskyn  

Zeta   8 ½
Seuraamisen alussa pääsi ääntä ja seuraaminen oli pomppivaa. Rinna on opiskellut pompusta asentojen ottoa ja se näkyy seuraamisessa ;)

Tunnari   8
Hätäilyä kapuloilla ja liian tiivis luovutus. Loppuasento oli vino.

Metallihyppynouto   6 ½
Rin pudotti kapulan mun jalkoihin, mutta korjasi itse virheensä. Loppuasento oli vino tässäkin.

Kokonaisvaikutus   8
Kuulemma liian innokas :p

Kehä 3: Tiina Heino


Kaukot   7
Ekaan vaihtoon käskyn toisto sekä epäpuhtaat asennon otot.

Luoksetulo   0
Rinnan mielestä heitin palloa :p

Seuraaminen   6
Joissain liikkeellelähdöissä pääsi ääntä. Rin ei ollut mukana juoksussa kääntymisessä ja se sujui rumasti.

Ohjattu nouto   6
Ääntä seuruussa ja ruma kapulan otto.

Kokonaisvaikutus   8
Kuulemma vieläkin liian innokas :p

Tulos: VOI3, 206,33 p. ja sijoitus 22./41. Muiden joukkuelaisten voimin ATD sijottui sijalle 8./43! Hyvä me!

Veli ja sen sisko kyljyksinä :) Kuva: Jenni Suomalainen.

Mökkiväki. Kuvat: Pipsa Sahrman.


Vietettiin viikonloppu mökkeillen mukavasti. Leikittiin myös vepeä. Kaikki sai tehdä hukkuvan hakua narulelulla. Se onnistui kaikilta suuremmilla tai pienemmillä avuilla. SARA oli parhaan uimatyylin omaavana paras ja DOT tartti kääpiönä eniten apuja. Kaikki hyppäsi sujuvasti laiturilta, Dot myös laiturin penkiltä. Homma ei varmasti mennyt kaikkien oppien mukaan, mutta kaikilla oli kivaa :D Vepe ois kyllä kiva laji opetella enemmänkin.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Voittajaksi

RINNA on ilmoitettu tokon SM-kisaoihin ATD:n joukkueessa voittajaan. Vähitellen nyt viimeistään olisi aika suunnata ajatukset sitä kohden. Viimeksi Rin on kisannut reilu vuosi sitten voittajassa vanhoilla säännöillä. Sen jälkeen on pidetty enempivähempi taukoa tokosta. Paljolti treeneissä on keskitytty mielentiloihin. Ne on vielä pahasti kesken.

Tänään pidettiin kehätreenit isommalla porukalla. Rinna teki kaikki liikkeet. Koontina liikeet toimii niin kauan kuin mielikin toimii. Rinnan mielentilat ei vaan ole optimit, joten mielenoikut vaikuttaa todella paljon lopputulokseen.

Paikkamakuu
Ongelmana on ollut hidas maahanmeno. Koira joutuu rivissä odottamaan ja koomaantuu. Tätä varten olen vahvistellut koiran heräämistä henkäyksestä. Hyvältä näyttää, mutta on vielä kesken. Välillä maatessa Rin menee lonkalleen. Maassaoloasento vaatii siis vielä vahvistusta, etenkin mun kävellessä koiran taakse.

Seuraaminen
Seuraaminen on parantunut huimasti treenin myötä, kappas vaan. Koiran asenne on parempi, se tekee töitä. Paikkakin on parempi. Edelleen ongelmana on lähtöääntely. Tähän auttaa luopumistreenit, muttei vielä olla halutussa lopputuloksessa. 

Jäävät
Seuraamisessa onssäkin sama lähtöääniongelma. Koira saisi ottaa asennot napakammin. Se on treenin alla. lillä Rinna myös jää kiinni merkkeihin. Nykyään harvemmin.

Luoksetulo
Pari viikkoa sitten stoppi vaihdetiin suullisesta käskytä käsimerkkiin. Toimii! Aiemminkin tätä on kokeiltu, muttei aika ollut silloin otollinen. Toki tämä on vielä hyvin rutiinitonta. 

Ruutu
htöhaukku on tässä ongelmana. Tätä on työstetty lähtönameilla, mutta niistä on pitkä matka vielä hiljaiseen suoritukseen. 

Ohjattu nouto
Kapuloista luopumista on tehty paljon. Nyt Rinna seuraa hyvin kapuloiden viennin jälkeen eikä kiihdy kapuloiden viennistä. Seuraamiseen lähdössä tässäkin on kuitenkin äännähdysongelma. Stopin jälkeen koira transsaa kapuloista. Se saattaa ajatella ja jäädä kiinni jompaan kumpaan. Lähtöhaukku on kapuloille on isoin ongelma tässä liikkeessä tällä hetkellä. Namit auttaa, yllärikäskyttelyt huonommin. Joskus koira tuo kapulan eteen vinosti. Liian tiivis se on joka tapauksessa.  

Tunnari
Jos mielentilat on oikein, niin tunnari on mallikas. Jos ei, niin tunnarikaan ei onnistu. Rin nostaa liikaa kierroksia kapuloiden viennistä ja tätä tilannetta on rauhoiteltu.
  
Kaukot
Rinnalla ei ole selvää suoritustapaa muistissa, vaan se saattaa liikkua eteenpäin. Ihan rehellisesti näitä on vaan treenattu liian vähän. 

Metallihyppynouto
Lähtöääni kuuluu tähänkin.

Liikkeiden välit
Rinna reagoi sosiaaliseen palkkaan ihan hyvin. Itse en ole varma missä suhteessa nostattavaa ja rauhottavaa sosiaalista palkkaa tulisi käyttää missäkin tilanteessa. Virittelyt tuleviin liikkeisiin on aika hyvällä mallilla. Rutiineja tarvitaan kuitenkin vielä lisää. Liikkeiden väleissä Rin ei aina kulje nätisti mukana. Tätä pitää työstää lisää tekemällä itsestä mielenkiintoisemman.

Tekniikassakin on siis työstöä, mutta se suurin työ pitää tehdä mielen puolella. Rinnan kanssa on mukava treenailla ja näitä ongelmia on mukava ratkoa sen kanssa. Aika ei vaan ole suotuisa kisoja varten, mutta näillä mennään. Mennään kokeilemaan miten pakka pysyy kisoissa kasassa. Onneksi joukkueessa on hyviä koiria, joten tulospaineita ei huonommilla ole ;)

Jengiä. Kuva: Pia Miettinen.