keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Ike 3 kk


Ike on edelleen hurmaava <3 Se on kiltti ja herttainen. Luonteeseen on nyt tullut herkkyyttä lisää. Liekö se kasvuvaihetta vai todellista luonnetta, saapi nähdä. Ike on edelleen ihan reipaskin, mutta mörköikä näkyy tekevän tuloaan.

Kuukautispäivän kunniaksi treffattiin muita pentueesta. Iken veli meni eläinlääkärille, joten riehunnan jälkeen pennut sai ekat rokotuksessa. Painoa Ikellä on nyt noin 8 kg.

Ike on opiskellut toimintoja tarjonnan kautta sekä poimittuna. Ike on oppinut istumaan ja menemään maahan. Kestoa ei vielä näissä ole. Käsikosketus on ollut toimiva jo eri ympäristöissä, joten sitä on voitu käyttää jo arkea helpottamaan. Perusasentojen opettelu on aloitettu etujalkatargetin avulla. Tosin tässä ollaan vasta siinä targetin tarjontavaiheessa.

Ike vaikuttaa verbaalisesti lahjakkaalta. Ei se toki puhua osaa, mutta nappaa sanoja ja yhdistelee asioita varsinaisesti opettamatta. Tiedostamatta Ike on opetettu menemään käskystä esimerkiksi petiinsä. Jossain vaiheessa vaan huomasin sen painuvan petiinsä aina tietystä sanasta.

Ike 3 kk on pystykorva


perjantai 18. maaliskuuta 2022

Valio ja ykkönen


Maaliskuun ekana viikonloppuna otettiin tuplakoepäivä HSKH:n kokeissa. Rinna osallistui rallyyn ja Dot teki tokoa. Suurin osa jännityksestä meni taas Dotiin, joten oli hyvä, että Rinna oli jälleen ensin vuorossa :D


Pysähdyin välillä kylteille hengittämään. Tämä pitäisi ehdottomasti osata tehdä aina. Sain itse rauhoituttua ja pidettyä pääni kasassa. Kannatti! Rinnalle 98 pistettä sijoituksella 2./30. sekä valion arvo! 

Valioitumisen myötä Rimppa jäänee nyt kisaamisesta eläkkeelle. Harrastella se saa edelleen, mutta halvemmin :D

Dotin kanssa korkattiin avoin luokka Carina Savander-Ranteen arvostelemana. En yhtään tiennyt mitä odottaa, Dotista kun ei koskaan tiedä milloin mielellä se on. Valmistelut jäi vähän vähiin, kun Rinnan ja Dotin suoritukset olikin aika lähekkäin. Kehässä Dot pisteli kuitenkin parastaan!


Paikkaistuminen oli se jännittäminen, kun ollaan muiden koirien kanssa samassa kehässä. Kaikki kuitenkin pysyi hyvin paikoillaan. Seuraamisen pistemenetyksiä tuli taas ääntelystä. Lisäksi yksi täyskäännös oikeaan oli hyvin väljä, vasempaanhan näissä tulee se ääni. Liikkeestä seisomisesta seuraaminen oli hiljaisempaa, mutta Doo ennakoi loppuperusasennon. Luoksetulossa ja ruudussa en parantaisi mitään. Ruutu oli oikein hieno! Kaukoissa eka vaihto vaatii tuplakäskyn. Muuten vaihdot oli täsmälliset, mutta laiskat. Hyppynoudossa paluuvauhti oli menoa hitaampi ja kierrossa koira törmäsi sivulletulossa. Kokonaisvaikutukseen vaikutti koiran ääntely. Hyvin meni, AVO1 292,5 pisteellä ja luokkavoitolla.

Nämä avoimen luokan liikkeet pitää Dotin hiljaisempaa kuin alokkaassa. Lähettävissä liikkeissä se ei (vielä) ääntelee. Kaikin puolin muutenkin liikkeet on mielekkäämpiä, mutta näissä joutuu enempi luottamaan koiraan :p

Käytöksessä puolesta Dot oli oikein hieno! Ennen suoritusta se keskittyi lähinnä minuun, samoin koekehässä. Sen kanssa oli melkein rentoa. Kokeen jälkeen sitten Dot oli entinen itsensä ja rähjäsi pariin kertaan. Varmaan oma keskittyminen koiraan herpaantui koesuorituksen jälkeen.