tiistai 15. marraskuuta 2022

Hajut

Tauon jälkeen Dot on taas alkanut tiiviimmin harrastelemaan nosea. Muistiin siis treenejä.

Ensimmäisissä treeneissä tauon jälkeen Dot ilmaisi innokkaasti myös hajuttomat huopatassut. Seuraavissa treeneissä koira ei enää niin innokkaasti ilmaissutkaan vääriä vaan oli varma oikeilla. Ollaan treenattu nyt myös agilityhallisssa, jossa Dot ei ole aiemmin tehnyt nosea. Hyvin se keskittyi haisteluun eikä vire ollut liian kaakossa. Treeniin on otettu myös laakeri uutena hajuna laakerinlehti sekä eukasta on otettu eri hydrolaatteja. Selvästi toisesta pullosta otetulla hajulla koira oli alkaa epävarmempi. Säätöä aiheutti myös liian herkullinen palkka. Dot ei tarkentanut, vaan teki ilmaisuja heti päästyään sinne päin hajupilveä.

Ike on aloittanut nosehaistelut myös. Se on myös tehnyt hakua. Viime treeneissä käytettiin ekaa kertaa ääniapuja. Ike on aiemmin tehnyt hakua vain hajunhakuina. Ääniavuilla Ike kyllä lähti, mutta selvästi hämmentyi eikä edennyt niin kauas kuin aiemmin. Ensin lähetin koiraa vasta kutsun jo päätyttyä, mutta sitten päästin koiran matkaan jo kesken huudon. Se oli tässä vaiheessa selvästi parempi. Ensi kerralla voi kokeilla lyhempiä matkoja, nyt maalimiehet oli 50 metrissä. Jatkossa pitää myös miettiä palkkausta. Namien syöttely oli nyt vähemmän kiinnostavaa, parempi oli kun koira sai syödä suoraan purkista. Ike kuitenkin jää maalimiehelle syönnin jälkeen vielä ihan hyvin pelailemaan pallolla. Käytin nyt lelua kuljetuksissa. Koira oli lelussa kiinni ja lyhyitä aikoja lelun voimin sivulla kuljetuksessa. Alkuun sujui hyvin, mutta tämä ei kestänyt toistoja joka kuljetuksessa. Jatkossa koira välillä vaan hihnaan kiinni.

perjantai 4. marraskuuta 2022

Hoidot


Koirat kävi rankojen käsittelyssä viime kuussa Dot kävi Petran fyssaroitavana. Se oli oikein vetreä. Tekee hyvää vissiin painia päivittäin Iken kanssa :D

Rinna ja Ike kävi kraniohoidossa Marilla. Rinna on reagoinut etutassujen käsittelyyn ja varpaista löytyi aristusta nytkin. Kroppaa on vaan vuosien saatossa käytetty rankasti ja sen huomaa :/ Sille on varattuna myös eläinlääkäriaika.

Ikellä oli tuntumaa rintakehässä, ehkäpä se on törmännyt johonkin xD Sillä oli myös kireyttä oikeassa takajalassa ja kiveksessä. Ike antoi käsitellä melko hyvin. Odottaessa omaa vuoroaan se oli oikein nätisti. Iken mieli on nyt teinipojan vaihteleva. Se on joko tosi kiva tai tosi kamala :p