maanantai 19. elokuuta 2024

Vepeilyt

Elokuun eka viikonloppu vietettiin lansujen vepeleirillä Ruovedellä. Ruovesi Camping on oikein oiva vepeleiri paikka! Tähän on samalla hyvä koota Iken vepeilyn tilanne.

Veneestä hyppyä uimaan Ike ei ole tehnyt tällä kaudella lainkaan. Viime vuonna hyppy oli ongelmana, joten tänä kesänä Ike on harjoitellut veteen menoja erilaisilta penkereiltä ja laitureilta. Ike menee veteen jo aika korkeiltakin laiturilta, mutta kaipaisin suorituksiin vielä sellaista tietynlaista hulluutta ennen kuin kokeillaan taas venehyppyjä.

Veneen hakuihin on alettu ottamaan painoa mukaan. Enää lastin paino ei niin yllätä koiraa, vaan se suoriutuu tehtävästään ihan hyvin. Ike on saanut vetää myös erilaisia pelastusrenkaita. Näihin vaan lisää kokemusta!

Vienti on vielä hyvin kesken. Ike vie maalla, mutta vedessä on vielä ongelmaa. Vientiesine tippuu suusta veteenmennessä tai uimaan lähtiessä. Vientiä on nyt otettu koiran jo uidessa. Eli Ike ottaa esineen suuhunsa uimamatkalta. Erikseen on otettu myös luovutustreenejä. Ylipäätään kaikki osat kaipaa vielä paljon treeniä, ehkä muiden vaiheiden tullessa tutummiksi myös veteenmennessä ongelma ratkeaa ihan itsekseen.

Hukkuvaa on tehty jo koemaisesti. Osaset tässäkin vaatii vielä vahvistusta, etenkin hukkuvan kiertäminen.

Vanhempia videoita kesältä.





perjantai 9. elokuuta 2024

Kisoja

Heinäkuun vikana viikonloppuna kisattiin taas ASCA-agia. Tällä kertaa tuomarina oli Allard Wagenaar Belgiasta. 

Dot teki agiradat lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina onnistuttiin tekemään kaksi hyväksyttyä rataa, sunnuntaina ei. Sunnuntain radoilla puomien jatkot osottautui haasteellisiksi. Dot tekee huonoja puomeja, jos sille ei ole jatkot selvillä. Tähän auttaisi ne pysärikontaktit, jotka on työn alla :D 

Noin muuten valioitumisen ollessa lähellä panikoin liikaa ja ohjaaminen on varmistelevaa kalastelupelastelua. Rumaa settiä siis :p

Ikekin on korkannut nyt agikisauransa sekä normipuolella että ASCA:ssa. Mittaaminen oli Ikestä ihan perseestä. Onneksi Ike on ihan reilu maksi, niin ei tartte toiste mitata. Iken korkeudeksi saatiin 53-54 cm, mutta luulen, että ryhdikkäämpi seisominen olisi ehkä tuonut vielä jonkin sentin lisää. 

Ikelle vaikeaa on vauhdissa kepit ja erikoisesteet ja niin ne oli nyt radallakin, kun agiura korkattiin kahdella hypärillä heinäkuun alussa Mia Kallion radoilla HAU:lla. Molemmilta radoilla tehtiin tulokseksi kympit, kertaalleen tippui muurin palikat, hajosi rengas ja kaatui pituuden palikka sekä kertaalleen koira sotki kepeillä. Kokemuksen puutetta vielä.



ASCA:ssa Ike osallistui hypäreiden lisäksi yhdelle gambleradalle. Halusin kokeilla keinua vieraassa paikassa ja ihan samanlailla se sujui kuin tutussakin. Pitää vaan pitää kriteereistä kiinni ja saada rutiinia.

Hypäreillä Ike tiputteli rimoja, mikä johtui varmasti huonosta ohjauksesta, mutta myös kokemuksen puutteesta ja väsymyksestä etenkin toisena päivänä. Iken kanssa pitäisi olla reilumpaa ohjausta. Se on niin herkkä vielä mun liikkeelle eikä eipäsjuupas-ohjaus varmasti auta asiaa. Treeniä lisää!