sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Tokoilut

DOTIN tokoiluun on mahtunut sekä hyviä että huonoja treenejä. Enempi onneksi hyviä ja huonoissa hetkissäkin on ollut selvät syyt huonouteen. Huonoin hetki oli, kun treenattiin pitkästä aikaa vieraammassa porukassa hallissa. Dot oli siksi väärässä mielentilassa, äänteli ja otti häiriöitä vieraista koirista. Tehtiinkin sitten ihan perusteita eli tehtiin ihan vain rauhaisaa olemista sekä paikallaanoloja ja perusasennossa kontaktia. Ulkona treenit on sujuneet hyvin. Häiriöitä on enempi, mutta niihin saa paremmin pidettyä etäisyyttä. 


Dotin seuraaminen on pääasiassa ollut kivanoloista. Ääntely on vähentynyt, kun on treenattu seuraamista enempi. Treenin myötä koirasta on tullut varmempi eikä sen tarvitse äänellä epävarmuuttaan. Pääasiassa seuruupaikka on ihan hyvä, välillä on epätarkkuuksia. Mielentilan kannalta vaikeaa on juoksu, peruutus ja ylipäätään seuruun kesto. Näissä kaikissa on vielä treenattavaa kuten myös askeleissa vasempaan, jossa käytän käsiapuja vielä.

Liikkeistä tunnari näyttää hajonneen, mutta se olikin sujunut tähän asti liiankin hyvin :p Koiraan on tullut vauhtia lisää ja tämä näkyy kiireenä kapuloilla. Entinen maltillinen koira on poissa ja tilalla sählä :D En ole tilanteesta huolissani vaan eiköhän tämä ole vain pakollinen treenivaihe.

SARALLA on nykyään hyvin vahvana asioiden noutaminen. Kuurolle koiralle on vaikea ohjeistaa muuta, jos koira haluaa vaan noutaa :D 

Kokeiltiin myös kerran tunnaria pitkästä aikaa ja Sarppa toi kaikki kapulat. Se sai palkkaa myös väärien tuonnista, sillä se ei suostunut irrottamaan vääristäkään ilman namiin vaihtoa. Hupsu mummo!

maanantai 12. huhtikuuta 2021

Tokotoko

DOTIN kanssa on taas alettu tokoilla taas enempi. Myös ulkotreenikausi on korkattu. Parissa viime treenissä käytiin läpi liikkeitä sekä avoimesta että voittajasta liikkuroituina.

Avoimen luokan liikkeet Dotilla on aika hyvin hallussa kunhan vain häiriöt eivät ole liian suuret. Heikoimpana liikkeenä on kaukot. Dotilla on pomppukaukot ja asentoa vaihtaessa koko koira pomppaa ilmaan :p

Voittajan liikkeissä on enempi tekemistä. Voittajan liikkeistä ihan kesken on luoksetulo, ohjattu noutaminen ja kaukot. Lisäksi siellä on liikkeitä, joita on vain joskus kokeiltu kokonaisina liikkeinä. Näitä on esimerkiksi jäävät ällänä ja ruutu, josta tullaankin seuraamaan. Ällä (ja zeta) on sujuneet nyt kokonaisina yllättävän hyvin. Ruudusta seuraamaan tullessa Dot saattaa tulla kiljuen, joten tähän kokeillaan ehkä vähän palkasta luopumista. Liikkeistä tulee myös erilaisia, kun niitä tehdään erilaisina yhdistelminä. Esimerkiksi Dot ei lähtenyt ensikäskyllä ruutuun, sillä siinä matkalla oli kohta, jossa oli aiemmin tehty tunnari. Rutiinia ja tehtävien erottelua tarvitaan siis lisää.






RINNALTAKIN video seisten eteentulon opettelusta alustan kanssa. 



lauantai 10. huhtikuuta 2021

Maastoon

Maastokausi korkattiin viime viikolla vesisateessa. Pidettiin pidemmän kaavan ek-treenit. Vähän tavoitteetontahan on nyt treenata ilman kisakoiraa. Mulle myös haastavaa treenata samoissa treeneissä kahta niin eri tasolla olevaa koiraa. Etenkin, kun en edes muista oikein mitä tai miten Dot on treenejä tehnyt :p Pitäsi varmaan enempi vuorotella koiria treeneissä tai suunnitella vain Dotille treenit ja Rinnan antaa tehdä mielenvirkitykseksi vaan jotain hömppää.

RINNA 

  • Esineruutu tehtiin noin täysikokoisena neljällä esineellä. Ruudun takaosa nousi kalliolle ja nämähän on vaikeita sille. Rinnan työskentely olikin etupainotteista. Se löysi nopeasti esineet keskeltä ja edestä. Sitten kesti kauemmin ennen kuin toinen takaesineitä nousi. Jätettiin viimeinen hakematta.
  • Jäljen Rinna hoiti hyvin. Jälki kulki pääasiassa lumisessa maastossa. Vaikealta tuntui ylittää sula polku lumen keskellä. Polun hajut kiinnosti koiraa enempi kuin ylittävät polut yleensä kiinnostaa. Toinen ylitys meni jo ongelmitta. Kepit löytyi hyvin.
  • Tarkkuusesineen Rinna ilmaisi ensin menemällä maahan, mutta kun se ei kelvannut, niin kaiveluksi meni ennen kuin esine tuli käteen asti. Jossain vaiheessahan kokeilin vaihtaa ilmaisua maahanmenoksi, mutta silloin nouto oli vahvana enkä jaksanut työstää asiaa loppuun asti. Jatkossa Rinna saa päättää itse miten ilmaisee :D
  • Haussa otettiin neljä maalimiestä, joilta koira sai palkan haukun aloituksesta. Muuten oli helppoa, mutta kesken kaiken alueen läpi kulki ihminen, jonka perään Rinna yritti pariin kertaan lähteä ennen kuin sain sen suunnattua oikealle maalimiehelle.
 
DOT
  • Dot ei nostanut lainkaan vieraan tekemää jälkeä. Tein itse koiralle sen jälkeen lyhyen jäljen ja sen koira nappasi heti, ajoi siististi ja ilmaisi purkin lopusta.
  • Tarkkuudessa Dot alkoi tarjoamaan maahanmenoa ilmaisuksi, kunhan vaan ensin ymmärsi mitä ollaan tekemässä. Pitää ottaa tämä usemmin treeniksi.
  • Pudotettua esinettä Dot teki ekaa kertaa. Näytin sille jätön ja lähetin läheltä. Näitäkin voisi alkaa tekemään enempi. 

Tarkkuustipu :D

sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Askel eteenpäin agilityssä

DOTIN agin omatoimiset treenit on olleet vähän hukassa viime aikoina. Omatoimisesti osaan  piipertää pientä, mutta kokonaisuus on kadoksissa. Yksityiskohdatkin on tärkeitä, mutta kyllä raraakin pitäisi osata tehdä. Tavoitteena onkin nyt saada tehtyä edes helppoja ratoja omatoimisesti eikä aina vain yhtä estettä tai ohjauskuvioita ainaiseen.

Viimeisimmät treenit:

Keinulla alkanee kriteerit löytymään:



perjantai 2. huhtikuuta 2021

Hoitoja

Keväiset säät oli SARALLE vaikeita. Vanhalle kropalle ei tehnyt hyvää liukastella tai kulkea upottavassa hangessa. Saran lenkkeilyt oli välillä tosi vähissä, mutta silti koira ehti jumiutua. Välillä annoin sille kipulääkkeitä, mutta niistä ei ollut huomattavaa hyötyä. Sen sijaa BOT-loimi on tehnyt selvästi hyvää. Pari viikkoa sitten Sara kävi kranioterapiassa Mari Hyytiäisellä ja viime viikolla oli vuorossa Petran fyssarointi. Nyt Saran kroppa on jumiton.

DOT oli myös fyssaroitavana. Sen käsittelyväli venyi taas pitkäksi. Aika oli jo varattuna aiemmin, mutta se jouduttiin perumaan. Pitkästä välistä huomioimatta Doo oli yllättävän hyvässä kunnossa. Paremmassa kuin aikoihin.

RINNA sai akupunktiota samalla.

Neulapää