lauantai 15. kesäkuuta 2024

Kesäkuun Ascat

Ascaa oli taas luvassa viime viikonloppuna. Tuomarina oli itävaltalainen Roland Hofanever. Ilmoitin Dotin molemmille päiville vain agiradoille ja Dothan tekaisi neljästä radasta neljä hyväksyttyä tulosta! Suoritukset ei olleet mitään näteimpiä, mutta nyt on omat kriteerit tippuneet aika alas eikä suoriutumisella ole väliä, kunhan tulosta tulee. Ascassahan ei kilpailla toisia vastaan, vaan riittää, että tekee hyväksyttyjä suorituksia. Viimeisellä radalla tehtiin hitain aika, kun vielä niksautin selkäni ennen rataa :p Kaikesta huolimatta Dot oli molempina päivinä kolmen parhaan veteraanin joukossa!


Dothan siirtyi juoksupuomista pysäripuomiin ja nyt päästiin testaamaan se kisaoloissa. No ei toiminut, pysäreiden sijaan koira teki hyviä juoksareita :p Jatketaan siis pysäritreenejä.

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Terveysjutut

Dotilta lohkesi poskihammas ja se piti poistaa. Hammas operoitiin Hertassa viikko sen jälkeen, kun Rinna oli lopetettu samassa paikassa. Oli kamalaa katsoa taas nukahtavaa koiraa, mutta onneksi Dotia ei nukutettu ikiuneen. Hampaan poisto sujui hyvin, mutta toipilasaika ei sujunut ongelmitta. Tikit lähti liian aikaisin ja haava piti hoitaa avohaavana. Paranihan se, mutta hitaammin. Haava umpeutui kuukauden kuluessa. 

Jokunen aika ennen hampaan lohkeamista Dot alkoi pelkäämään auton takatilassa matkustamista. Se matkusti ongelmitta takapenkillä, joten koira sai päättää missä matkusti. Suun parannuttua Dot alkoi jälleen valitsemaan takakonttiin menoa ja on sen jälkeen taas matkustanut ongelmitta siellä. Eli kipeä suu vaikutti autoiluun ja "pienestä" on kiinni matkustusmukavuus.

Lohjennut hammas, jossa ydin näkyvissä. Hampaaseen alkoi kertymään hammaskiveä herkemmin ja nopeasti.

Nyt väsyttää.

Tööt.

Ike satutti sitten tassunsa vajaa pari viikkoa sitten. Sillä meni joku pistävä oikeasta tassusta lähes läpi. Huuhtelin reikää laimennetulla Beradinella ja koira ulkoili tossu jalassa. Alkuun Ike ontui jalkaa aika pahasti, mutta parin päivän jälkeen se käytti jalkaansa jo ihan normaalisti.

Pieni, mutta iso.

Koko varpaan mustelma ja varvas turposi.

Tossun ulkoilutusta.

Ike on käynyt opiskelemassa käsittelyä muutaman kerran parissa eri paikassa. Ike on varautunut käsiteltäessä eikä se muutenkaan ole koira, joka tykkäisi läheisyydesta ellei se ole itse se, joka tulee kylkeen kiinni. Nyt on saatu hyviä koiralähtöisiä käsittelykertoja sekä Kettukullan Hyvinvoinnista Viiviltä että Petralta FysioPetralla. Viimeisimmällä käynnillä Ike oli välillä pieniä hetkiä jo ihan rennosti käsiteltävänä. Sillä pahimmat paikat oli lanneselässä. Dot oli myös huollettavana viikon alussa ja sen tiukin paikka oli oikea lapa.