keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Sarppa 14 v.!
Juhannuksen alla SARA täytti 14 vuotta ja korkkasi sen kunniaksi oluen :D Saran mieli on vielä pirteä, mutta kroppa alkaa olla kulunut. Välillä koira näyttää jäykältä ja varmuuden vuoksi se on saanut silloin kipulääkettä. Lääkettä enempi olen huomannut hyötyä olevan BOT-loimesta. Pidemmille lenkeille Sara ei enää lähde mukaan ja se myös pitää pari lenkitöntä päivää viikossa. Se on lenkkeillyt vielä 5-6 km:n metsälenkeillä mukana. Pehmeissä maastoissa kiireettä kulkien on sille vielä sopivaa kulkemista. Kovia pohjia vältellään. Koiran askellus on muuttunut ja esimerkiksi asvaltilla käveĺlessä koirasta kuuluu rapse. Kynnet sillä kuluu nykyään enemmän kuin ennen. 

Sara taitaa olla jo ihan kuuro. Se ei kuule kovia ääniä eikä hiljaisiakaan. Se ei reagoi puheeseen tai huutoon, vaan on täysin eleillä ohjattava. Sara on aiemmin reagoinut sisälle tuleviin pörriäisiin poistumalla paikalta, mutta nykyään se jää rauhassa katselemaan pörriäisen menoa. Jännä, että sen pelko on ollut pelkästään niin ääneen ehdollistunut. Saran ohella myös 
RINNA on jälleen saanut kesätukan. Tänä vuonna Saran jaksamisessa lenkeillä ennen ja jälkeen tukan ajelun on ollut selkeä. Aiempina vuosina siinä ei ole ollut näin selkeää eroa. Rinna tykkää läträtä vedessä ja tukan kanssa se alkaa helposti kutista. Nyt se saa huoletta läträtä vaikka joka ojassa.    


torstai 3. kesäkuuta 2021

FyssariKoirat kävi eilen Petran käsittelyssä. RINNA oli ihan ok kunnossa. Viimekertainen oikean etujalan aristus on hävinnyt. DOTISSA oli paljon työstettävää. Ranka liikkui, mutta lihasjumeja löytyi. Dot onkin aksannut ja uinut viime aikoina. Dot sai myös magneettikäsittelyn. Saman käsittelyn sai SARA myös.