perjantai 12. syyskuuta 2014

Saikkua

RINNALLA on ollut kolmijalkaisuutta pari kertaa. Se saattaa yhtäkkiä olla täysin kolmijalkainen eikä laita painoa lainkaan oikealle etutassulle. Mistään ei kuitenkaan löydy kipukohtia tai aristusta. Koira saattaa kolmijalkaisenakin leikkiä rajusti leluillaan, muuta eroa normaaliin ei ole kuin se kolmijalkaisuus. Muutenkaan koira ei vaikuta kipeältä, menee niinkuin ennenkin. Jonkin ajan jälkeen se on jälleen nelijalkainen eikä liikkeessä näy epäpuhtautta. Varmuuden vuoksi koira on saanut ottaa vähän kevyemmin. Osteopaatille se pääsee parin viikon päästä.

SARAN toipuminen on mennyt edelleen hyvin. Remmipakko päättyi ja vähitellen liikuntaa lisätään normaaliin. Koira on jumpannut ja tehnyt nyt hyppytekniikkaakin. Varsinaisista treeneistä koira on pitänyt totaalitaukoa. Haluan sen paranevan ensin kunnolla ennen kuin tehdään mitään treeniä.

Haava 3 vko
Selkäkuvista tuli Kennelliitosta Anu Lappalaisen lausunto. Siinä oli maininta välimuotoisesta nikamasta, muttei mitään nikamien määrästä. Pitää kysellä niiden perään.

Eilen RINNA kuokki Saran aksoissa. Se teki lähtötreeniä joka koiran välissä. Eli koira joutui takaisin remmiin, mikäli liikkui lähdössä ilman lupia. Paikallaan pysymisestä se sai palkinnoksi suorittaa muutaman esteen. Ri oli yhteensä seitsemässä lähdössä, joista kahdessa se pysyi. Onnistumiset oli treenin loppupuolella, joten haluan uskoa, että se ymmärsi tästä juonen.

SARA sai tehdä vähän hyppytekniikkaa. Ensin kuudella esteellä perussarjaa mediväleillä. Koira niputti ekalla yrittämällä vikat hypyt. Taisi koiralla olla intoa päästessään pitkästä aikaa tekemään jotain. Sitten tehtiin vielä set point okserilla, okserin korkeudet 30-35-40-45-30 cm. Vikat hypyt se hyppäsi mun silmään vähän huonommin. Alkoi varmaan jo väsymään. RINNA teki samoja. Set pointissa okserin korkeudet oli 35-45-55-35 cm. Sen lähtöasento oli vino vasempaan päin, mutta koira otti tasapainoisen asennon helposti korjauksella.

Tänään suunnattiin aamusta Inkan kanssa Luukkiin. RINNA sai haisteltavakseen keppijäljen pellolla. Pituuttaa jäljellä oli muutama sata metrinen ja keppejä oli 12. Jälki vanheni reilun puolituntisen. Rinna aloitti hyvin, mutta loppua kohden motivaatio ilmaista keppejä kunnolla tuntui laskevan. Koiran huomatessa kepin en päästänyt sitä eteenpäin ilman ilmaisua. Toisiksi vika keppi jäi ilmaisutta. Siitä koira meni reagoimatta yli. Keppi oli vähän vaikeammin pidemmässä heinikossa. Vikan kepin koira kuitenkin ilmaisi ihan hyvin, joten hyvillä mielin lopetettiin siihen.

Sitten tottiksen pariin kentälle. Ihanaa, että Rinna teki nytkin koevirheitään! Helpottavaa, jos niitä alkaa tulla useammin ilmi treeneissäkin. Rin oli ekana makuussa. Se reagoi ekaan käskyyn niin hitaasti, että huomautin koiraa. Näissä se välillä käy hitaalla. Muita liikkeitä tehtiin osina. Seuraamisessa koira alkuun olisi halunnut ääntää. Se oli aika hyvissä kierroksissa. En päästänyt sitä matkaan äänen kanssa. Seuruussa koira oli mukana hyvin, mutta edistäen. Siihen pitäisi puuttua. Jäävistä koira osasi vain istumisen. Muutkin jäävät se teki istumisena ja se oli sitkeässä. Se menee korkeemmissa kierroksissa moodiin, jossa se ei kuuntele. Luoksetulot oli ihan kivoja. Vauhtia oli, muttei törmäysvaaraa. Käskin näissä koiran maahan eteen. Tämä on selvästi auttanut koiran ajattelumaailmaa. Noudossa ennaltaehkäisin nykimistä namittamalla koiraa kapulaa heittäessä. Tätä pitäisi nyt tehdä. Nouto oli ihan kiva, mutta luovutuksessa koira teki samaa kuin viime kokeessakin eli tiputti kapulan mun jalkoihin. Esteitä ei tehty. Eteenmenossa Rinna oli hyvä. Alun vaatimisen jälkeen se seurasi aika kivasti ja meni Rinnaksi nopsasti maahankin. Lopuksi se sai juosta vielä yhdessä viedylle lelulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti