perjantai 25. syyskuuta 2015

Viikon varrelta

Maanantaina tein DOTIN jäljen mullalle n. 250-300 askeleisena. Jäljellä oli ekalla suoralla tyhjiä entiseen malliin eli enintään 10 askelta tyhjää peräkkäin. Lisäksi ekaa kertaa kulma oli namittamatta. Tyhjistä koira suoriutui ihan hyvin, mutta tyhjät saa koiran kiirehtimään enempi. Tutummaksi vaan nämä. Jäljellä oli MYÖS terävä kulma, joista Doo suoriutuu hyvin. Lisäksi jäjellä oli mutkittelua. Näissä koira ottaa helposti pelkästään toista askelta, joten näissä itse tarkkana.

HAU:n tokoissa SARALLA oli väärä vire. Se äänteli paljon enkä osannut sitä hillitä. Tehtiin paikallaanolot, joista Sara teki vanhan kaavan istumisen ja makuun toisten tehdessä sekaisin kaikkien luokkien juttuja. Istumaan nousuja ja maahanmenoja tehtiin erikseen. Ruudun virittelyt sujui hyvin. Koira olisi voinut valita putken suunkin, mutta se valitsi merkin ja sieltä ruudun. Ruudussa koiran paikka oli turhan edessä, joten paikkaa siellä pitää jälleen muistutella. Luoksetuloja tehtiin heittotakapalkkauksella ja nämä oli huonoja. Näitä ei ole hetkiseen tehty ja se näkyi. Kaukoissakin koira oli vähän ruosteessa, joten niitäkin pitää muistutella. Tunnari sen sijaan sujui hyvin.

Keskiviikkona oli tarjolla Sirken koulutusta. SARA teki vanhan eeveeällän yksilöliikkeet miinus hyppynouto. Seuraamiessa oli ääntä. Zetassa asennon otot oli huonoja. Luoksetulossa pysäytykset valui. Ohjatussa noudossa merkki oli hidas. Tunnari oli ookoo. Kaukoissa ol alun maahanmenossa ääntä ja vaidoissa epätarkkuuksia. Ruudussa koiraa odotti pallo ruudussa. Lähes kaikessa oli siis epätarkkuuksia. Ihan vaan säännöllisemmän treenin puutetta. Treenillä se siis korjaanunee. Pidettiinkin jatkot Päivin kanssa korjaussarjoilla.

DOT teki kahden 650-grammasen kapulan leikkiä. Hyvin sujui! Doo kokeili myöskin tunnaritreeniä, joka aiemmin ei ole onnisunut enkä ole tunnariin edes ajatuksia uhrannut viime kokeilun jälkeen. Nyt heitin ensi kapulaa ja sitten Päivi vei sen pitkään nurtsiin. Tehtiin pari näitä ja etenkin vikassa koira joutui ihan etsimään kapulaa. Sen se nyt malttoi hienosti!

RINNA teki vain seuraamista, pitkää suoraa edestakaisin eri tempoissa, kuten on ollut viime aikojen agendassa. Nyt Päivi koitti häiritä koiraa siinä onnistumatta. Rinna keskittyi tehtäväänsä hyvin, mutta seuruupaikka oli liian edessä ja koira painoi. Jatketaan siis treenejä.


Torstain aksoissa oli jälleen tarjolla valmista rataa. RINNA kulki nyt hyvin. Ymmärsin jo alusta lähtien tehdä rataa sopivissa pätkissä ja saatiin yhteistyö sujumaan. SARA sitä vastoin oli villinä ja karkaili putkiin ja kontakteille :p

DOTIN kansa treenatessa jouduin vain nöyrtymään ja palkkaamaan sitä ruoalla. Mun mielestä aksatessa olisi kivempi heittää vaan palloa, mutta se ei ole Dotille aina se sopivin palkka. Se innostuu useinmiten jo lelusta, mutta kiinnostus leluun on lyhytaikaista treenatessa. Ruoka sen saa syttymään ja se nostaa sillä hyvin kierroksiakin :p Toinen "outous" on putket. Oon tottunut koiriin, joille se putki itsessään on palkka, mutta ei Doolle. Se menee kyllä putkeen ohjatessa (paitsi tänään se tarjosi puken päällä kävelyä), mutta sellainen intohimo puuttuu. Sitä aloin tänään rakentamaan ruokapalkan kanssa. Koira innostui ihan erilailla.

Lisäksi tehtiin hppytekniikkana perussarjaa, joka koostui erilaisista esteistä. Normaalien lisäksi oli pituuden ja muurin palikkaa sekä rimoja ristikkona. Erilainen näkymä sai Dotin tekniikan sekaisin. Selvästi näitä lisää. Tehtiin myös keppejä, pussia, keinua ja puomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti