sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Ehkä paniikkia

Edelleen RINNAN tokotreenit on édenneet huonosti ilman selkeää suunnitelmaa. Tuntuu, että kaikissa liikkeissä olisi treenattavaa ja liikkeiden väleissäkin. Siihen treenien suunnitelmallisuuteen ja toteutukseen auttaisi varmasti myös se, että alkaisi taas kirjottaa treenejä tarkemmin ylös. Se, mitä nyt viikkoa ennen koetta on tapahtunut, on ohjaajan motivaation nousu! Se ei ehkä riitä seuraavaan kokeeseen, mutta ehkä siitä eteenpäin. Ihanaa viilata pilkkua!

Paikallaanoloissa Rinnalla oli jostain syystä ahdistuskausi. Se tartti maahanmenoon useamman käskyn ja esitti rauhottavia elkeitä. Erotin makuulle menon paikallaan oloista ja treenattin nopeita maahanmenoja erikseen ja paikallaanolo riviä erikseen. Ahdistuneisuus hävisi näin. Seuraaminen on ollut aivan liian vähällä treenillä. Samoin jäävät. Nämä on helppoja treenattavia, mutta jotenkin vaan ne on jääneet kaiken muun varjoon. Hätäratkaisuna toki koetta ennen kannattaa vaan keskittyä korkeamman kertoimen liikkeisiin :p

Luoksetulon pysäytykset on toimineet joko takapalkan kanssa tai juoksupalkan kanssa. Juoksupalkassa vapautan koiran stopista juoksemaan taaksepäin ja itse juoksen palkkaamaan sen sinne. Tän Rinna osti tosi hyväksi palkkaustavaksi. Juoksutus kahden ihmisen välillä koiran saadessa palkkaa kummastakin päästä joko pysäytyksestä taaksepäin tai läpijuoksusta edestäpäin ei ole enää ollut toimiva. Aiemmin tämä toimi hyvin, mutta nyt hyviä toistoja ei tule niin paljoa.

Ohjattua noutoa pitäisi treenata paljon. Merkille pitäisi saada enemmän arvoja ja kapuloille vähemmän. Ruudussa ympyrän korjaukset on hyvin suurpiirteiset. Sellaiset tarkemmat on treenaamatta. Rinna ei myöskään aina luovu ruudusta tarpeeksi vaan yrittää ympyrään korjauksesta jo juosta ruutuun. Ruudun oikea paikka on nyt kärsinyt. Pitäisi ottaa kuurina oikean paikan hakua kosketusalustan kanssa. Kiertonouto on nyt niillä kantamilla, että se juuri ja juuri onnistuu, kunhan pidättää hengitystä :p Pienikin häiriö ja liike hajoaa.

Kaukoissa päästiin eteenpäin, kun tajusin, miten hyvin Rinna luopuu palkasta edessä. Ihan koematkaan ei ole vielä etäisyyttä saatu, mutta toivoa on. Rinnakin on hyvin tarkka opetuksessa, minkälaisesta palkkauksesta palkkautuu. Pelkkä namin suuhun tuonti ei palkitse koiraa riittävästi, vaan Rinna palkkaantuu toiminnasta. Luopumisen jälkeen se saa rynnätä hakemaan palkan multa edestä. Kaukojen onnistuminen on kiinni sekin koiran mielentilasta, kuten myös tunnarissa. Näissä ehkä herkimmin.

Treenattavaa:

Paikallaanoloissa
- ripeä istumisesta maahanmeno
- rauhallinen odottaminen ennen luoksetuloa

Seuraamisessa
- mielentila
- oikea paikka, edistäminen pois
- peruutus suoremnaksi

Zetassa
- mielentila, keskittyminen
- asentojen tekniikka

Luoksetulossa
- rauhallinen odottaminen
- terävät pysäytykset

Ruudussa
- eteenmeno riittävän pitkäksi 
- ympyrän korjaukset
- ruudun paikka
- haukahdus pois ruutuunmenossa
- ruudussa odottaminen

Ohjattussa noudossa
- merkille arvoa
- merkiltä kapuloille lähtiessä haukahdus pois
- suunnan korjaukset

Kiertonoudossa
- kapuloihin kiinni jääminen pois

Tunnarissa
- rauhallinen odottaminen

Kaukoissa
- mielentila
- tekniikka

Liikeväleissä
- koira aktiivisemmaksi

Viime treeneissä tehtiin ohjattua noutoa puomin alta. Rinnalla ei ollut sen isompia ongelmia tehdä ohjattua näin, se yritti yhtä sujuvasti ohittaa merkille menon kuin muulloinkin :p Sen sijaan toisesta suunnasta tehtynä vaikeuksia aiheutti ruutu. Rinna oli tehnyt aiemmin treenissä ruutua ja fiksoitui siihen. Kapuloiden viennistä huolimatta se juoksi ruutuun lähettäessä merkille.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti