torstai 24. tammikuuta 2013

Jessicalla

Päivemmällä otin lenkille roinaa mukaan ja treenattiin puistotiellä. RINNA teki ensin merkkiä ja hienosti tekikin :) Ekassa annoin koiralle namin suuhun lähettäessä ettei lähtöhaukkua tulisi. Muissa en antanut nameja, mutta koira ei siltikään ääntänyt. Laitoin kapulan merkin taakse ja edelleen piti mennä merkille. Niin meni. Sitten heitin kapulaa ja edelleenkin piti mennä merkille. Niin meni edelleenkin. Hyvä Rimppa! Sitten noutoa. Lähetys sivulta ja siinä namitin taas koiraa. Koiran ollessa kapulalla annoin noutokäskyn uudestaan ja koira otti kapulan siististi. Tehtiin erikseen luovutuksia. Rinna ei meinannut irrottaa kapulasta käskyllä. Otin kapulan sitten voimakeinoin ja sen jälkeen se irtosi käskylläkin. Palkkasin koiran joko luovuksen tai sivulle siirtymän jälkeen. Odotutin koiraa edessä ennen sivulle käskyä eikä koira oikeastaan ennakoinut. Se nyki, muttei siirtynyt.

SARA teki ensin vauhtimerkkejä. Kapula oli jo valmiina merkin takana. Sitten samaa kapulan heittohäiriötä Sarallekin. Ekalla se ryntäsi kapulalle. Pysähtyi hienosti käskyllä, mutta korjauskäskyllä se jatkoi edelleen kapulalle. Tästä ei palkkaa tullut. Toistolla koira kuuntelikin sitten käskyt oikein. En tiedä johtuiko kapulahäiriöstä vai mistä, mutta suoruus merkin takana ei ollut yhtä tarkkaa kuin eilen. Vauhti merkille oli kuitenkin hyvä. Sitten tehtiin kaukojen m-i-vaihtoa. Onnistui. En jättänyt takapalkkaa vaan heitin pallon koiran taakse. Nyt näin lähellä koetta laitan takapalkkauksen tauolle. Jatketaan sillä sitten taas näiden parin kokeen jälkeen.

Kotiterassilla kumpikin teki vielä n. 100 kapulan tunnarit. RINNALLA kesti aikaa oikean löytämiseen. Jännitinkin jo riittääkö koiralla maltti, mutta riitti se! Otin koiran luovutusasentoon asti. Vähän koira korjasi kapulaa suussaan. Tunnarin pitoja pitäsi taas tehdä. SARA löysi omansa helpommin. Siistiä oli senkin työ.

---

Illalla oli treenit Jessica Svanljungin opissa Sipoossa. SARA osallistui ryhmäpaikallaanoloihin. Tehtiin sekä istuminen että makuu pariminuuttisena. Piilo oli vinossa koirariviin nähden. Istuminen oli hyvä. Makuussa koira oli mennyt lonkalleen, mutta pitänyt sitten sen asentonsa. Maahanmeno oli nopsa, istumaannousu hitaampi. 

Yksilövuoronsa Sara aloitti luoksetulon maahanpysäytyksillä. Olin tyytyväinen siihen miten Sarppa ne teki. Parannettavaa toki löytyy ja matkaa pitää kasvattaa kisamatkaksi. Nyt sain hyvät maahanmenot joko korottamalla ääntä tai sitten antamalla vartaloapua. Kokeiltiin myös taka- ja sivupalkan vaikutusta. Nämä pitäisi ensin sisäänajaa ennen kuin voi sanoa niiden toimivuudesta. Lisäksi Saran kanssa katsastettiin zetaa tai lähinnä minun kävelyä siinä. Normaalia hitaampi kävely on ok, kunhan vain muistan kävellä joka välin samalla vauhdilla. Näin asennot oli napakoita ja suoria. Sara lähti ennakoiden seuruuseen mukaan. Siitä vähän muistuttelin.

RINNA aloitti ohjatulla noudolla. Siinä ongelmana on rääkäisy merkiltä kapuloille lähdettäessä. Jessican mukaan voin ihan sanoa koiralle siitä, se ei ole sallittua. Poskista kiinni ja koiralle puhuttelu. Pienempiä huomautuksia Rinna ei ota tarpeeksi vakavasti. Ihanaa, kun joku taas muistuttaa mua Rinnan kanssa tästä. Rinna vetää välillä mua niin 6-0... Sama homma sitten merkille, ruutuun ja tasamaanoutoihin lähetyksissä. Rääkyen ei pääse matkaan. Jatketaan tätä sunnuntain kokeen jälkeen. Lisäksi koiralla on liian suuri odotusarvo lelupalkasta. Pitää nyt toistaiseksi palkata näistä vauhtiliikkeistä pelkästään nameilla. Sitten yritettiin ratkoa Rinnan silmän käyttö ongelmaa. Se jää välillä niin kiinni ruutuun, merkkiin tai kapuloihin, ettei kykene seuraamaan. Välillä tätä tapahtuu, välillä ei. En ole päässyt perille siitä, miksi välillä koira jää niin jumiin niihin, miksei aina? Nyt tehtiin käskytettynä kaaviota ruutuun ja päin merkkejä ja kapuloita. Ja Rinna seurasi hyvin. Lähetin koiraa myös ruutuun ja merkille ja sen jälkeen seuruutin koiraa niitä kohden. Ei saatu näinkään reaktiota. Tänään siis tällainen päivä, mutta hyvin Rimppanen seurasi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti